Kobanê Davası: Türkiye DAİŞ çetelerini kullandı

Kobanê Davası'nın duruşmasında konuşan tutsak Siyasetçi Pervin Oduncu, Türk devletinin gizli ve örtük amaçları için DAİŞ çetelerini kullandığını vurguladı.

DAİŞ Türkiye’nin gizli ve örtük amaçları için el altından kullanılan bir örgüt” dedi.
18’i tutsak 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası’nın 44’üncü duruşması ikinci oturumuyla Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Duruşmaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ankara il yöneticileri, HEDEP Hukuk Komisyonu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların yanı sıra tutsak yakını aileler ve izleyiciler katıldı.

Duruşma tutsak Siyasetçi Pervin Oduncu’nun savunmasıyla devam etti. Savunmasına, “Ben bu halka borçlu öleceğimi biliyorum” diyerek başlayan Pervin Oduncu, savunmasını İzmir HDP il binasında katledilen Deniz Poyraz’a atfetti. Mahkemenin kendisi için “anlamsızlaştığını” ifade eden Pervin Oduncu, “Cezalarınız cebinizde gelmişsiniz" dedi.

Pervin Oduncu, "Düşmanım da olsa hiç kimse bu koşulları hak etmez. Kullandığımız limon bile 11 günlük hücre cezası ile karşımıza çıktı. Cezaevleri korkunç baskılar altında ve insanlar şu anda tecridin kırılması için açlık grevindeler” dedi.

Pervin Oduncu, iddianamede DAİŞ’lilerden “militan” tutsak siyasetçilerden ise “terör örgütü üyesi” olarak bahsedilmesine tepki gösterdi.

DAİŞ’in Türkiye’de gerçekleştirdiği katliamları hatırlatan Pervin Oduncu, "DAİŞ her zaman Türkiye’nin gizli ve örtük amaçları için el altından kullanılan bir örgüt oldu" diye ekledi.

Pervin Oduncu, Meclis’in işlevini yitirdiğini ifade etti ve “HEDEP ve CHP Meclis’i protesto etmelidir. Muhalefet vekilleri Meclis çalışmalarının teşhiri anlamında bir protesto gerçekleştirmeli ve buna ortak olmamalıdır” dedi.

“Kürtlerin yaşadığı yer Kurdistan’dır, Kurdistan vardır” dediğimizde su işliyor oluyoruz ve 302’den yargılanıyoruz” diyen Pervin Oduncu, buna dönük suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.
Ara sırasında duruşma salonun alt katında bekletilen kadın tutsaklar hep birlikte Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Pervin Oduncu’nun savunmasının ardından duruşmaya yarın saat 10.00’a kadar ara verildi.