GÖRÜNTÜLÜ

Kobanê kumpas davası Hannover, Hamburg ve Viyana’da protesto edildi

Kürt siyasetçilerin yüzlerce yıl hapis cezasına mahkum edildiği Kobanê Kumpas Davası, Almanya’nın Hamburg, Hannover ve Avusturya’nın Viyana şehirlerinde protesto edildi.

AVRUPA'DA KOBANÊ PROTESTOLARI

HANNOVER

Almanya’nın Hannover şehrinde Avrupa Demokratik Güç Birliği ve NAV-DEM Hannover öncülüğünde bir araya gelen eylemciler Kobanê Kumpas Davasını protesto etti.

Hannover Merkez Tren Garının önünde gerçekleştirilen eylemde yapılan konuşmalarda Kumpas Davasında verilen kararların kabul edilmeyeceği ifade edilerek dava ile DAİŞ karanlığının korunmaya çalışıldığı belirtildi.

Bu kararı verenlerin demokrasi karşıtları olduğunu belirten konuşmacılar, “biz tecride karşı özgürlükleri, barışı savunacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kitle daha sonra sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

HAMBURG

Hamburg’da da Kobanê kumpas davasına karşı bir eylem gerçekleştirildi. Sternschanze’de bir araya gelen eylemciler sık sık “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Berxwedana Zindanan” ve “Bijî Berxwedana Kobanê” sloganları attıl.

Mitingde Selma Irmak, Nihat Akdoğan söz alırken, ATİF, AGİF ve Young Struggle adına da konuşmalar yapıldı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da DKTM öncülüğünde Avusturya Parlamentosu önünde bir araya gelen eylemciler, Kumpas Davasını protesto etti.

Viyana Kadın Meclisi adına Nurcan Güleryüz, ADHG adına Erdal Yoldaş ve Civaka Azad adına Ahmet Zirek’in konuştuğu eylemde davayla Kobanê’de yenilen DAİŞ’in intikamının alınmak istendiğine vurgu yapıldı.

Kitle daha sonra Opera Binasına kadar sloganlarla yürüdü.