KOMAW, Mayıs şehitlerini andı

Mayıs şehitlerini anan KOMAW, "Tüm devrim şehitlerinin şanına layık olmaya çalışacağız" dedi.

Kürdistan Şehit, Mağdur ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW), Şehitler Ayı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürdistan Özgürlük Hareketi, öncülerinden olan enternasyonalist devrimci Haki Karer’in 45. şehadet yıl dönümünü (18 Mayıs 1977) anıyor. Bir yıl sonra 18 Mayıs 1978’de Halil Çavgun, aynı devrimci yoldaşının 1. yıl dönümünü anarken Hilvan’da şehit düşüyor. Ve ardından, Amed zindanında Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık ve Mahmut Zengin’lerin, aynı yıl dönümü günündeki büyük eylemi ve şehadetleri geliyor. Hemen peşinde, Kürdistan Ulusal Birliğinin yolundayken Qendil’de, bu hareketin önderlerinden Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin’in şehadeti izliyor" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu ayın değişik zaman ve zeminlerde şehadete ulaşan bazı kahraman devrimci öncüleri şöyle belirtmek mümkündür:
"Hozan Mizgîn (Gurbet Aydın), Rojbîn Serhat, Ekin Ceren Doğruak, Uta Schneiderbanger, Şirin Elamhulî ile 3 arkadaşının Îran’da, Leyla Qasım’ın Irak’ta  idamları, Kasım Engin, Hewlêr katliamında Salih, Hêlin ve Ozan’la birlikte 34 şehit Türkiye devrim önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın şehadetleri.
Bu değerli yiğit Kürdistan, Türkiye ve enternasyonalist şehitleri anıyor ve onların şahsında, tüm devrim şehitlerinin şanına layık olmaya çalışarak, onları bu temelde anarak, tereddütsüzce takipçileri olacağımızı ve onları gerçek önderlerimiz olarak göreceğimizi tekrar yineliyoruz.
Aynı şekilde başta şehit aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkını ve dostlarını da bu onurlu insanların ardılları olmaya davet ediyoruz."