Komplonun tanığı George Costoulas yaşamını yitirdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo sırasında “konsolosluktan at” talimatını yerine getirmediği için görevden alınan eski Yunan Büyükelçisi George Costoulas, yaşamını yitirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan uluslararası komplo sırasında Kenya’nın Nairobi Yunan Büyükelçisi olan George Costoulas, yaşamını yitirdi.

Atina’da yaşamını yitiren George Costoulas, Kifisia Mezarlığı’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene; Costoulas ailesi, dostları, Partiya Yekitiya Demokrat (PYD) Temsilcisi İbrahim Müslim, Atina’da bulunan Kurdistan Kültür Merkezi temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Costoulas, Yunanistan’ın Kahire Büyükelçiliği, AGİT Daimi Misyonu’nda, Anvers ve Londra’da Başkonsolos, ayrıca Yunanistan’ın Nairobi, Havana ve Abu Dabi Büyükelçisi olarak görev yaptı. Abdullah Öcalan’a yönelik komplo sırasında dönemin Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis tarafından “Öcalan’ı konsolosluktan at” talimatını yerine getirmediği için görevden alınan George Costoulas, “Vatana ihanet” ile suçlanmıştı.