KON-MED: Türk devletinin saldırılarına karşı bütün alanlarda direniş geliştirilmeli

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına tepki gösteren KON-MED, herkesi işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bütün alanlarda direnmeye çağırdı.

KON-MED’in, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yayınladığı açıklama şu şekilde:

Türk Devleti, Rojavanın altyapısına ve sivil alanlara saldırıyor. Bu saldırılar sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

Bu saldırıların sebebinin Suriye'nin kuzeyi ve doğusundaki gelişmeler olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bölge halkları toplumsal ittifak kurarak özgürlüğe doğru önemli ve büyük bir adım attığı için işgalci Türk devleti saldırılarına yeniden başladı.

Saldırı aynı zamanda bölgenin Hristiyan inancına sahip toplumları için önemli bir günde gerçekleşti. Rojava devriminin kazanımları sayesinde bayramlarını barışçıl ve özgürce kutlayan Hristiyan toplumlar, Noel'i kutlamaya hazırlanıyordu. Ama işgalci Türkiye devleti, bölge halkının hayatını karartan işgalci şuuruyla bu anlamlı günde de saldırdı.

Bu saldırılardan kurtulmanın tek yolunun bölgede birlik olmak ve birliği güçlendirmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Türk devleti yaklaşık 10 yıldır saldırılarından bir sonuç alamadığı gibi, bu kez de bölge haklarının direnişi ve mücadelesi başarıya ulaşacaktır.

Uluslararası güçlerin bu saldırılar karşısındaki sessizliği utanç vericidir. Türk devleti bu güçler gözleri önünce açıkça savaş suçu işlemektedir. Toplumun en kutsal günlerinde sivil alanları ve bölgenin altyapısını bombalamaktır. Bu saldırılar uluslararası ittifaklara ve yasalara aykırıdır. Uluslararası güçler görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli ve bu saldırılara karşı durmalıdır. Kon-Med olarak başta olmak yurtsever Kürt halkı ve Demokrat Alman halkı olmak üzere, tüm özgür ve vicdanlı halkları bu saldırılara karşı sahaya çıkmaya, savaş suçlarını ve soykırımları önlemeye çağırıyoruz. Bu saldırılara karşı Kürt halkı ve dostları Suriye'nin kuzeyinin ve doğusunun sesi olmalıdır. Gün, Rojava Devrimi'nin kazanımlarını savunma günüdür. Gün, birlik ve beraberlik ve dayanışma günüdür. Gün, işgalci Türk devletinin soykırımına karşı mücadele günüdür. Bu inançla herkesi işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bütün alanlarda direnmeye çağırıyoruz.”