Zafer Partililer Kürt gencini öldürmek istedi

İstanbul Koç Üniversitesinde tam burslu olarak okuyan Kürt Alevi öğrenci, kaldığı yurtta aynı odayı paylaşan Zafer Partili üniversite öğrencileri tarafından ırkçı saldırıya uğradı, öldürülmek istendi.

Stanford Üniversitesi dahil yurtiçi ve yurtdışındaki birçok üniversiteden kabul alan, TÜBİTAK dahil bir çok kurumdan birinciliği bulunan ve Koç Üniversitesi’nde tam burslu olarak okuyan 21 yaşındaki F.B. adlı üniversite öğrencisi genç, kaldığı oda arkadaşlarının ırkçı saldırısına uğradı.

Avrupa’da iki birinciliği, TÜBİTAK fizik dalında birinci, kimya dalında ikincilik ödülleri bulunan, yurtiçi ve yurtdışında birçok üniversiteye çağrılan 21 yaşındaki F.B., maddi imkansızlıklardan dolayı Koç Üniversitesinin verdiği tam burs ile Fizik bölümünde okumaya karar verdi. F.B. Koç Üniversitesine bağlı bir yurtta da kalmaya hak kazandı.

‘ALEVİLERİN, KÜRTLERİN İTLAF EDİLMESİ LAZIM’

F.B. yurtta aynı odayı paylaştığı Hasan Ege K. Ve Arda D. tarafından Kürt Alevi kimliğinden dolayı fiziki ve psikolojik şiddet görmeye başladı. Akşamları odada kaldığı saatlerde uygulanan fiziki ve psikolojik şiddet F.B.’yi öldürmek için saldırıya kadar uzadı.

15 Kasım akşamı odaya dönen F.B., hem Hasan Ege K. hem de Arda D. tarafından saldırıya uğradı, öldürülmek istendi. Hasan Ege K.’nin kemerle saldırısı sonrası odadan banyoya giden F.B., banyo dönüşü Arda D. tarafından saldırıya uğradı, yüzüne ütü bastırılmak istendi, bıçakla ağır yaralandı.

F.B.’ye saldırılar 5 Kasım 2023 tarihinde başladı. Sınavlara hazırlanmak için odasında çalışan F.B., Hasan Ege K.’nin sorması üzerine Alevi olduğunu söylemiş, ve Hasan Ege K. Tarafından sözlü saldırıya maruz kalmıştı. Hasan Ege K., F.B.’ye ithafen, “Sen Kürt olduğun yetmezmiş gibi bir de Alevi misin? Bir de geysindir. Türkiye’nin doğusu olduğu gibi ateşe verilmeli, siz alt sınıfsınız. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz ve itaat etmek zorundasınız. Aşağılık ırksınız, itlaf edilmeniz lazım. Bu odada istemiyoruz, buradan gitmezsen seni öldürürüz” diyerek açık bir şekilde tehditte bulundu. Bu tehditler ile birlikte Hasan Ege K., F.B.’ye kemerle saldırıp, kızgın ütüyü yüzüne bastırmaya çalışmış, F.B.’nin kendisini koruması üzerine bu saldırıları gerçekleştirememiştir.

ÜTÜ İLE SALDIRILDI, ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ

Saldırılar 13-14 Kasım tarihleri arasında odasına gitmekten korkan F.B., 15 Kasım günü odasına gittiğinde yaşadıkları savcılık tarafından yürütülen soruşturma evraklarında avukatı tarafından şöyle anlatıldı: “Hasan Ege müvekkilime yönelik yeniden sözlü ve fiziki tacizlerde bulunmuş, ütüyü ısıtıp müvekkilin yüzüne yaklaştırmış, bunun üzerine müvekkilim yurt güvenliğini arayınca Hasan Ege ütüyü yere bırakmıştır.”

Hasan Ege K.’nin tehditlerine hiçbir cevap vermeyen F.B., odadan çıkıp duşa gittikten sonra bu sefer dönüşte Arda D.’nin fiziki saldırısına uğramıştır. Yaşanılanlar soruşturma tutanağına şöyle geçti, “Müvekkilim odanın kapısını açtığında Arda, elinde kesici aletle müvekkilimin boğazını kesmeye çalışmıştır. Müvekkilimin karşı koyması üzerine Arda D., müvekkilimin boğazını kesememiş ancak karnını ve yüzünü yaralamıştır.” Saldırıdan kurtulmak için yangın alarmına basıp, tuvalete sığınan F.B., yangın alarmının durması ve kimsenin yardıma gelmemesi üzerine yaralı halde tek başına sağlık ocağına gitmek zorunda kaldı. Ne üniversite yetkilileri ne de yurt görevlileri saldırıya ilişkin hiçbir şey yapmadı.

SALDIRGANLARIN ZAFER PARTİSİ’Nİ ÖVDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma sırasında yapılan işkence ve saldırıları kabul etmeyen Hasan Ege K. ve Arda D., saldırıya ilişkin F.B.’yi suçlayıp, kendilerine yönelik cinsel tacizde bulunduğu iddialarında bulundu.

F.B.’nin saldırılara ilişkin kayıt için tuttuğu ses kayıtları ise soruşturma dosyasına girdi. Ses kayıtlarında, Hasan Ege K.’nin ırkçı Zafer Partisi’ni öven sözleri dikkat çekti.

F.B.: Yahudiler Aryan mı?

Hasan Ege: Hayır değil

F.B.: Eeee?

Hasan Ege: Yahudilerle birbirinize çok benzeşiyorsunuz, Zafer Partisi iktidarında benzer şeyler yaşayacaksınız.

Ses kayıtları, işkence fotoğrafları olmasına rağmen saldırganlara hiçbir şey yapılmaması, saldırganlardan sadece Arda D.’ye adli kontrol şartı verilmesi ise tepkilere yol açtı. Sanal medya hesabından açıklama yapan F.B.’nin avukatı Alper Sarıca, ‘F.B.’ye yönelik cinsel saldırıda bulundu’ iddiasının çürütüldüğünü ancak saldırganların halen serbest olmasından kaynaklı olarak müvekkilinin can güvenliğinin olmadığını belirtti.