Kürt Halk Önderi için Tebqa ve Hesekê’de açlık grevi eylemleri

Tebqa ve Hesekê’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için gerçekleştirilen cezaevi direnişine destek vermek amaçlı eylemler sona erdi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi, Barış Anneleri ve Tebqa halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Tebqa Şehitleri Şehitliği’nde dün başlattığı açlık grevi bugün sona erdi. 

Açlık grevinin ikinci gününde Tebqalı onlarca yurttaş, Tebqa Sivil Yönetimi’ne bağlı komite ve ofislerin üyeleri, askeri meclisler, Suriye’nin Geleceği partisi, aşiretlerin kanaat önderleri ve sivil meclisler eylem çadırına akın etti.

Eylemde, uluslararası komploya ilişkin bir sinevizyon gösterildi. Açlık grevi eylemi bir sonuç bildirgesiyle sona erdi.

HESEKÊ

Hesekê halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğün sağlanması için tüm halkı eylemleri örgütlemeye ve mücadele hamlelerini büyütmeye çağırdı.

Açlık grevinin ikinci gününde yüzlerce yurttaş, sivil toplum kurumları, askeri meclisler, TEV-DEM ile kuzey ve güney ilçelerindeki sivil kurum üyeleri eyleme katıldı.

TEV-DEM Örgütlenme Ofisi Eş Başkanı Ferhan Dawûd tarafından okunan açıklamayla sona erdi.

Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin, avukatı ve ailesiyle görüşmesinin yasaklanmasının 4 parça Kürdistan halkında endişe yarattığına dikkat çekilen açıklamada, Önderliğin fiziki özgürlüğünün gerçekleşmesi için eylemlerin büyütüleceği vurgulandı.