MAK Gever’de polisi el yapımı patlayıcılarla hedef aldı

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), “Kurdistan ve Türkiye’deki askeri ve siyasi operasyonlara karşı eylem seferberliği” kapsamında Gever’in Orman ve Kışla mahallelerinde polise el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan, her iki mahalledeki eylemlere ilişkin şu ayrıntıları verdi.

“4 Haziran gece 12:00 sıralarında Gever’de Milislerimiz işgalci Türk polislerine eylem düzenledi. Halkın iradesine kayyum atayan ve halkımıza saldıran faşist polislere karşı Orman mahallesinde alanlara çıkan Milislerimiz, gece boyunca polisler ile çatıştı. El yapımı patlayıcı ve bombalar ile polisi hedef alan milislerimiz, usun süre düşman güçlerinin mahallelere girmesini engelledi ve direndi. Eylem sonucunda zırhlı araçlar darbe alırken, Milislerimiz halkın iradesini korumak adına direnişini sürdürdü.

4 Haziran gecesi Gever Kışla mahallesinde alanlara çıkan Milislerimiz, işgalci Türk polisleriyle çatıştı. Siyasi darbeye karşı direnişe geçen Milislerimiz polislerin saldırısına, el yapımı patlayıcı ve bombalar ile karşılık verdi. Uzun süren çatışma ve direniş sırasında faşist polisler darbe alırken Milislerimiz özgürlük iradesini savunmaya devam etti.”

“Gelinen aşamada halkımızı soykırım ve imha saldırıları ile yok etmek isteyen Erdoğan ve çetelerine karşı direniş kaçınılmaz bir eylemdir” diyen MAK,  “Bu saatten sonra KUrdistan da yapılacak her eylem meşrudur. Tüm Milislerimize ve kahraman Kürt gençliğine çağrımızdır, işgalci ve barbar Türk devlet güçlerine yapılacak her eylem meşrudur ve kimse kaygı yaşamamalı. Her bir Kürt genci Önder Apo’nun direniş ve mücadele ruhuyla alanlara akmalı ve kayyum zihniyetine karşı eylem seferberliğine girmelidir” ifadelerini kullandı.