GÖRÜNTÜLÜ

MAK Gever’de polisleri ve mobese sistemini vurdu

Mezopotamya Özgürlük Milisleri (MAK), Colemêrg’in Gever ilçesinde Türk devlet güçlerine karşı iki ayrı eylem düzenlediklerini duyurdu.

MAK EYLEM

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yaptığı yazılı açıklamada, “Milislerimiz 22 Eylül günü saat 22:00 sularında, Gever’in Orman mahallesinde kimlik kontrolü yapan işgalci polisleri hedef aldı” dedi. 

Açıklamada bu eyleme ilişkin şu detaylar yer aldı: “Milislerimiz el yapımı patlayıcı ve havai fişekler ile işgalcileri etkili bir şekilde vurdu. Eylem sırasında büyük panik yaşayan işgalciler, hızlı bir şekilde araçlara binip karakola geri çekildi. Gerçekleştirilen eylemde yaralı işgalci sayısı ise netleştirilemedi.”

Aynı gün düzenlenen diğer eyleme ilişkin şunlar belirtildi: “Milislerimiz 22 Eylül günü akşam saatlerinde Gever’in Kışla mahallesinde, işgalcilere ait bir mobesse sistemine eylem düzenledi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda, işgalci devlete ait mobesse sistemi milislerimiz tarafından imha edildi.”

MAK açıklamasında son olarak şunlar ifade edildi: “Bizler Kürdistan halkının özgürlük milisleri olarak, işgalcilere geçit vermeyeceğimizi tekrar belirtiyoruz. Halkımıza ve Önder Apo’ya yönelik bu kadar kirli ve ahlaksızca saldıran faşist devlet bilsin ki, bulunduğumuz her alanda, işgalcilere ve işbirlikçilerine yönelik eylem hattımızı devam ettireceğiz. Gün özel savaş rejimine karşı, devrimci halk savaşı ruhuyla direnip, özgürlüğü sağlama zamanıdır.”