İstanbul ve Mêrdîn’de en az 9 gözaltı

Türk devlet güçleri sabah saatlerinde İstanbul ve Mêrdîn'de ev baskınları gerçekleştirdi. Aralarında HDK, DEM Parti ve HDP yöneticilerinin de olduğu en az 9 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’daki baskınlarda Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) üyelerinin de aralarında bulunduğu en az 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü ve dosyalarına kısıtlılık kararı konuldu. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle : DEM Parti 1’inci Bölge Eş Sözcüsü Dilber Demir, DEM Parti yöneticisi Yusuf Meniye, DEM Parti Arnavutköy İlçe Örgütü yöneticisi Hayrettin Erikli, DBP yöneticisi Mustafa Kızılaya, HDK çalışanı Şamil Altan, MATUHAY-DER yöneticisi Kalo Bozutmak. Gözaltına alınanlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Dosyada kısıtlılık kararı olduğu öğrenildi. 

Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde de sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski yöneticileri Necla Kaya, Abdulgani Feritoğulları ve Yasemin Demirkaya var. Gözaltına alınanların net sayısı öğrenilemedi.