İsrail’in Lübnan’daki bombardımanı sürüyor: 500’e yakın ölü var

İsrail ordusu salı sabahı yaptığı açıklamada, pazartesi günü yaklaşık bin 600 hedefi vurduğunu belirtirken, gece boyunca da onlarca Hizbullah hedefini vurduğunu bildirdi. Lübnan’da ölü sayısı 500’e yaklaştı.

İSRAİL SALDIRI

İsrail ordusu “Pazartesiyi salıya bağlayan gece boyunca ordu güney Lübnan'ın birçok bölgesinde onlarca Hizbullah hedefini vurdu” dedi. Pazartesi günü ise 1600 hedefin vurulduğu belirtildi. Bu saldırıların bilançosu henüz açıklanmadı. 

Hizbullah ise Lübnan sınırından onlarca kilometre uzaklıkta, özellikle Afula ve Megiddo'da bulunan İsrail mevzilerine gece saat 3.30 ile 4.00 arasında altı kez saldırıda bulunduğunu duyurdu. 

LÜBNAN’DA HAMAS’IN SAHA KOMUTANI ÖLDÜ

Pazartesi gecesi Hamas yaptığı açıklamada Güney ve Bekaa'daki saldırılarda Lübnan'daki “saha komutanlarından” birinin öldüğünü duyurdu. Açıklamada “Grubun askeri kanadı El Kasım Tugayları'nın saha komutanı Hüseyin Mahmud Nader, İsrail hava kuvvetlerinin Lübnan'a yönelik ‘acımasız’ saldırısı sırasında gerçekleştirdiği ‘suikast operasyonunda’ öldürüldü” denildi. 

LÜBNAN’DA 35’İ ÇOCUK EN AZ 492 ÖLÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından gece yayınlanan son geçici rakamlara göre, İsrail'in pazartesi günü düzenlediği saldırılarda 35'i çocuk ve 58'i kadın olmak üzere 492 kişi öldü ve 1.645 kişi yaralandı.