Lübnan’da bilanço ağırlaştı: 182 ölü, 700’ü aşkın yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığın tarafında yapılan yeni bir açıklamaya göre İsrail’in sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 182’ye yükseldi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in güney Lübnan'da düzenlediği saldırılarda 182 kişinin hayatını kaybettiğini, 727 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Bakanlık daha önceki bir raporda 100 kişinin öldüğünü, 400’ü aşkın kişinin yaralandığını bildirmişti. 

Bakanlığa göre öldürülenler arasında kadınlar, çocuklar ve kurtarma görevlileri de var. 

İsrail ordusu pazartesi sabahından bu yana Güney Lübnan'ın yanı sıra Bekaa'da da son derece şiddetli ve yoğun bombardımanlar gerçekleştiriyor.

İsrail ordusu, Güney Lübnan ve Bekaa sakinlerine Hizbullah'a ait silahların bulunduğu tüm binalardan uzak durmaları çağrısında bulundu. İsrail ordusu yüzlerce Hizbullah hedefini vurduğunu belirtiyor. 

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog yoğun bombardımanlara rağmen İsrail'in “savaş istemediğini” söyledi.

Herzog, “Tekrar söylüyorum, İsrail savaş istemiyor. Ancak halkımızı savunma hakkımız ve görevimiz var.” açıklamasında bulundu. 

Herzog, X üzerinde yaptığı açıklamaya İsrail devletine yönelik “tehditleri” temsil eden “sivil bölgelerdeki” Hizbullah füze stoklarını gösteren bir video ekledi. 

Cumhurbaşkanı, “Binlerce uzun menzilli roket evlerde, oturma odalarında, yatak odalarında ve mutfaklarda tutuluyor ve daha sonra halkımızı öldürmek amacıyla fırlatılıyor” iddiasına bulundu.