Arap İnisiyatifi’nden AK Bakanlar Komitesi'ne tepki: Harekete geçmeliyiz

Önder Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü için Arap İnisiyatifi, AK Bakanlar Komitesi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik kararına tepki göstererek, “Derhal harekete geçmeli, tecride son vermeliyiz" dedi.

AK BAKANLAR KOMİTESİ'NE TEPKİ

Önder Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü için Arap İnisiyatifi, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a aldığı karara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Aydın ve direnişçi Abdullah Öcalan, 42 aydır ağırlaştırılmış tecrit koşulları altında tutuluyor. Buna karşın, uluslararası kurumlar ve AK Bakanlar Komitesi bu duruma sessiz kalmayı sürdürüyor. Son sergiledikleri tutum anlamsız ve gerekçesizdir. Bu yaklaşım, Türkiye’nin hukuka ve insanlığa aykırı uygulamalarına bir nevi zemin hazırlıyor. Bu sessiz iş birliği, Türk iktidarının birey üzerindeki baskıcı uygulamalarını meşrulaştırma anlamına gelmektedir. Abdullah Öcalan’ın yüreği, yalnızca bölge halkları, hakları ve özgürlük, demokrasi ve adalet umutları için atmaktadır.

AK’nin bu tutumu, insan hakları ihlallerine karşı çaresizliğin ve işbirliğinin açık bir göstergesidir. Uluslararası toplum, hukuk kurumları, Arap, İslam ve bölgesel kurumlar derhal harekete geçmelidir. Bu hukuka aykırı tecrit uygulamasına son vermeleri gerekiyor. Ortadoğu halklarının geleceği için en doğru fikirleri ortaya koyan bir aydın ve siyasetçi olarak Abdullah Öcalan’ın hakları güvence altına alınmalıdır. Aydınlar ve akademisyenler, kültürel, hukuki ve toplumsal alanlarda mücadelesini sürdürüyor ancak Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt sorununun çözümü ve bölgedeki güvenlik ile demokrasinin tesisi için bir anahtar niteliğindedir.”