MAK ‘kesintisiz direnişe’ çağırdı

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Colemêrg’deki irade gaspı ardından yaptığı açıklamada “kesintisiz direnişe” çağırarak, “Gün Türk soykırımcı çetelerini ve kayyum zihniyetini Kurdistan’dan söküp atma günüdür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “Tüm yurtsever halkımızı ve kahraman Kürt gençlerini, işgalci ve soykırımcı Türk faşizmine karşı, özgürlük iradesine sahip çıkmaya ve kesintisiz direnişe çağırıyoruz” dedi. 

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kurdistan halkının 31 mart yerel seçimlerinde AKP-MHP faşist zihniyetine yaşattığı tarihi yenilgiyi hazmedemeyen, soykırımcı Türk devleti halkın iradesini gasp ediyor. Daha önce Van’da halkın özgürlük iradesini gasp etmeye çalışan ve halkın tarihi direnişi ile karşı karşıya kalan faşist iktidar, bu defa Colemerg halkının iradesini gasp etme saldırısı başlattı. Bu sabah halkımızın büyük bir irade ve mücadele ile elde ettiği kazanımlarına yönelik gerçekleşen bu kayyum zihniyeti ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Halkımızın özgürlük mücadelesini tasfiye etmek ve kazanımlarını gasp etme girişimlerinden vazgeçmeyen diktatör Erdoğan rejimine karşı, kendine insanım ve demokratik bir yaşamı savunuyorum diyen herkesi bu siyasi darbeye karşı tavır almaya çağırıyoruz. Kürt halkının iradesine sessiz kalan tüm kesimler bilmelidir ki, halkımıza yönelik soykırım ve imha saldırılarına sessiz kalanlar, gün geldiğinde bunun hesabını ödeyecektir. Tüm Kurdistan halkını, Türkiye halklarını ve uluslararası kurumları bu darbeye ve AKP-MHP rejimine karşı tutum almaya ve direnişe çağırıyoruz.

MAK Milisleri olarak, halkımızın iradesine karşı gerçekleşen bu siyasi darbeye karşı halkımızın yanında direneceğiz ve faşist kayyum zihniyetini Kurdistan topraklarında kabul etmeyeceğiz. Tüm Kurdistan gençliğini Van’da yaratılan direniş ruhunu başta Colemerg olmak üzere, tüm Kurdistan’da yaşatmaya ve güçlü bir eylem çizgisi ile cevap olmaya çağırıyoruz. Gün faşizme karşı irade ve özgürlüğüne sahip çıkma günüdür. Gün Türk soykırımcı çetelerini ve kayyum zihniyetini Kurdistan’dan söküp atma günüdür.”