MAK’tan Amed’de uyuşturucu tacirlerine, Gever’de askeri kışlaya eylem

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Türk devletini siyasi ve askeri operasyonlarına karşı Amed ve Gever’de uyuşturucu satıcıları ve işgalcileri el yapımı patlayıcılarla hedef aldıklarını açıkladı.

MAK'TAN EYLEM AÇIKLAMASI

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “20-21 Mayıs günleri milislerimiz Amed’in Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Ben û Sen semtlerinde uyuşturucu ve fuhuş yapan çetelere karşı eylem düzenledi” açıklamasında bulundu.

MAK,  “Milislerimiz uyuşturucu ve fuhuş yapan çeteleri el yapımı patlayıcılar ile hedef aldı. Eylem sırasında uyuşturucu ticareti yapan bir kişi Milislerimiz tarafından cezalandırılmış, yaralı bir şekilde ambulans ile hastaneye kaldırılmıştır. Milislerimiz ayrıca eylem sonrası duvarlara özel savaş uygulamalarına karşı yazılama yapmıştır” diye ekledi. 

21 Mayıs günü saat 22:00 sularında Colemêrg’in Gever ilçesinde de “askeri kışlaya eylem düzenlediklerini” bildiren MAK, “Güney Kurdistan’a askeri sevkiyat yapıldığı sırada milislerimiz polislerin de konuşlanmış olduğu askeri kışlaya el yapımı patlayıcılar ile eylem düzenledi. Eylem sonucunda yaşanan patlama seslerinden işgalciler büyük bir korku yaşadı” ifadelerini kullandı. 

“Özel savaş ve soykırım dayatmalarına karşı kahraman Kürt gençliği bulunduğu her alanda kendini ve etrafını örgütlemelidir” diyen MAK, “Kurdistan topraklarına ahlaksız bir yaşamı dayatan, Kürt gençlerine kirli ve bağımlı bir yaşam ve gelecek dayatan faşist AKP-MHP rejimine ve onun eli kanlı çetelerine göz yummayacağız” uyarısında bulundu.