GÖRÜNTÜLÜ

MAK’tan kayyumlara karşı eylemler

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Türk devletinin kayyum politikası, siyasi ve askeri işgal saldırılarına karşı Gever ve Nisêbîn’de eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

KAYYUMA KARŞI EYLEMLER

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) Gever ve Nisêbîn’de düzenledikleri eylemleri şöyle sıraladı:

“3 Haziran günü akşam saat 22:30 sıralarında Gever Orman mahallesinde halk iradesinin gaspına karşı milislerimiz alanlara çıkarak, işgalci Türk güçleriyle çatıştı. Halkın kitlesel meşru eylemlerine gaz bombaları ve zırhlı araçlarla barbarca saldıran faşist polislere karşı, milislerimiz el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişekler ile karşılık vererek direnişe geçti. Milislerimiz geç saatlere kadar Orman mahallesinde, işgalci Türk polislerine karşı direndi ve irade gaspını protesto etti. Eylemlerimiz sonucunda faşist polislere ait zırhlı araçlar darbe aldı ve alandan uzaklaştı.

2 Haziran günü akşam saat 22:00 sıralarında, Nisêbîn Sakarya caddesinde bulunan BİM marketine milislerimiz bir eylem düzenledi. Faşist iktidara hizmet eden markete yönelik milislerimiz el yapımı patlayıcı ve molotoflar ile eylem gerçekleştirdi. Faşist iktidara ve onun ekonomisine hizmet eden hiçbir kurum Kurdistan’da barınamayacak. Eylem sonucunda market yanarak küle döndü.”

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Halkımız bilmelidir ki bugün Colemêrg’de yaşanan irade gaspına sessiz kalınırsa, eli kanlı bu rejim tüm kazanımlarımızı ve belediyelerimizi hedef alacaktır. Yaşanan bu siyasi darbe ve hırsızlığa karşı halkımız topyekün bir direniş sergilemeli, siyasi iradesine sahip çıkmalıdır.

MAK Milisleri olarak yaptığımız bu eylemler ile Kurdistan’da kayyum ve çete devletine sessiz kalmayacağız. Tüm örgütlü gücümüz ile faşizme ve işgale karşı direnecek, halkımızın özgürlük iradesine sahip çıkacağız. Türkiye toplumu ve devleti bilmelidir ki Kurdistan halkının irade gaspı ve soykırımı üzerinden kurduğunuz bu saltanat sizin sonunuz olacak. Özgürlük için direnen halkımız kazanacak AKP-MHP ve onun kayyum zihniyeti kaybedecek.”