Meksika’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem

Meksika’nın Sonora eyaletine bağlı Obregon şehrinde yaşayan Mayo halkından temsilciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir eylem gerçekleştirdi.

Özerk Otonom bir yönetime sahip olan ve binlerce yıldır yaşadığı toprak üzerinde hala hak sahibi olmamasına ve devletin bu toprakları istediği gibi işletebilmesi için yürüttüğü yerinden ettirme politikalarına karşı verdikleri mücadele ile bilinen Mayo halkından temsilciler Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasının tüm halklar için evrensel bir çözüm olduğunu vurguladı.

Mayo yerli dilinde ve İspanyolca verilen mesajlarda Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ve halen yoğun bir tecrit altında tutulmasının tüm insanlık ve halklar için bir utanç kaynağı olduğu vurgulandı.

Mayo temsilcilerinin yanı sıra Amilcingo Morelos yerli halk toplulukları üyesi bir grup da Demokratik konfederalizm ile ilgili 2 saatlik bir seminerden sonra Abdullah Öcalan’a destek mesajı yayınladı. Temsilciler mesajlarında megaprojelere karşı ve toprağa sahip çıkma temelinde mücadele yürüttüklerini belirterek Abdulah Öcalan’a özgürlük talebinde bulundu.