MKP: Gerillanın direnişini büyütmek devrimci görevdir

Kimyasal saldırılara karşı açıklama yapan MKP, "Gerillanın büyük bir iradeyle sürdüğü direnişi büyütmek, o mücadeleye direnç katmak devrimci bir görevdir" dedi.

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komitesi, Türk devletinin kimyasal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Faşist TC devletinin 17 Nisan da Zap-Avaşin ve Metina’ya yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ederken bu saldırılar karşısında PKK-HPG gerillası tarihsel bir direniş sergiliyor. Kuruluşundan bugüne Kürt ulusuna karşı katliamlar ve yok etme saldırıları geliştiren faşist TC devleti, bugün de aynı kuruluş kodlarıyla ve uygulamalarla Kürt ulusunun kazanımlarını ve yeni kazanımları için mücadele yürüten güçlerini tasfiye etmek için öncelleri gibi, öncellerinden daha vahşi ve alçakça bir savaş sürdürmektedir" denildi.

'HER ALAN GERİLLA MEVZİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Devletin tüm imkân ve olanaklarını seferber ederek yürüttüğü bu savaşta kullandığı toplar, savaş uçakları, İHA ve SİHA’lar, emperyalistlerin, NATO’nun ve işbirlikçi KDP’nin desteği yeterli gelmemektedir. Bundandır ki her zamanki gibi kimyasal silahlara başvurmaktadır. HPG’nin aylardır açıklamalarında dile getirdiği kimyasal silah kullanımı, yayımlanan son görüntülerle birlikte bir kez daha kamuoyuyla paylaşılmış ve TC devletinin alçakça yürüttüğü kimyasal saldırıları açıkça ispatlanmıştır.

Bugün, Güney Kürdistan’da-Medya Savunma Alanları’nda gerillanın büyük bir iradeyle sürdüğü direnişi büyütmek, o mücadeleye direnç katmak, direnç olmak devrimci bir görevdir. Bu görevi gerçekleştirmek için bulunduğumuz her alanda faşist TC ye karşı mücadeleyi yükseltmek zorunludur.

Emekçi ve ezilen halklarımız Kürt ulusunun-gerillanın haklı ve meşru direnişini sahiplenilmeli, faşizme karşı birleşik mücadele her alanda yükseltilmeli, her alan gerilla mevzisine dönüştürülmelidir. Kürt ulusunun ve tüm ezilen- emekçi halkların kurtuluşu için faşist devleti yıkma mücadelesini büyütelim."