MLKP/Kürdistan: Sömürü ve tecride karşı 1 Mayıs'a!

1 Mayıs'ı kutlayan MLKP/Kurdistan, tecride, faşizme ve sömürüye karşı alanlarda buluşmaya çağırdı.

MLKP/Kürdistan, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"Halklar, sömürüye, zulme yoksulluğa karşı sokakları dolduracak, dillerine, inançlarına ve ulusal kimliklerine vurulan kelepçeleri parçalayacaktır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle denildi:

'DİRENİŞ VE AYAKLANMAYLA KARŞILANIYOR'

"Başta Kürdistan olmak üzere tüm Ortadoğu halkları bu yıl 1 Mayıs’ı faşist rejimlere karşı direniş ve kapitalist sömürü düzenine ayaklanmalarla karşılıyor.  Kadınların ve gençliğin öncülüğünde ilerleyen direnişler gösteriyor ki, özgürlük mücadelesi tüm Ortadoğu’ya yayılacak, erkek egemenliğine dayalı faşist dikta yönetimleri ve gerici bölge devletleri yenilgiye uğrayacaktır.  

'ALANLAR DİRENİŞÇİLERİN SESİYLE YANKILANMALI'

Kürdistan 1 Mayıs’ı, faşist sömürgeci burjuva Türk devletine karşı özgürlük mücadelesinin büyüyeceği gündür. 1 Mayıs’a anlamını veren birlik ve mücadele ruhu, 'tecridi yıkacağız, faşizmi yeneceğiz' diyerek zindanlarda ve meydanlarda büyüyen direnişle birleşecektir. Bakurê Kurdistan’da halkımız, 1 Mayıs meydanlarını Leyla Güven’in ve direnişçi devrimci tutsakların sesiyle doldurmalı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve bütün devrimci tutsaklar üzerindeki tecridi parçalamak için faşist AKP-MHP ittifakından hesap sormalıdır.

Dört parçaya bölünmüş ülkemizin Rojava Kürdistan parçasındaysa 1 Mayıs büyük bir coşku ve özgürlük ruhuyla kutlanacak. Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan halklarımız, devrimin inşası yolundan ilerlerken, sömürgeci Türk devletinin işgal saldırılarını da halkların birleşik iradesiyle yanıtlayacak, işgalcilere boyun eğmediğini 1 Mayıs meydanlarında gösterecektir."

Açıklamanın sonunda, "Diktatörlüğe ve sömürügecilere karşı halkımızın gücünü göstermek için 1 Mayıs’a" çağrısı yapıldı.