MLKP/Rojava: Kobanê destanını yaratanlara selam olsun

MLKP/Rojava, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü nedeniyle yayınladığı bildiride, Kobanê'de ölümsüzleşen savaşçıları andı, "Kobanê destanını yaratanlara selam olsun" dedi. 

Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken MLKP, "Faşist Türk devleti ve onun kanlı çetelerinin tüm saldırganlıklarına rağmen, Rojava devrimi kendini her koşulda savunacak ve yeni direnişlerle Kobanê’nin ayak izlerini takip edecektir" diye belirtti.

Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) Rojava, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü nedeniyle bildiri yayınladı.

IŞİD çetelerinin Türk devletinin desteği ve yönlendirmesi ile 2014 yılının Eylül ayında Kobanê'yi işgal saldırısı başlattığını hatırlatan MLKP Rojava, "Onlar bu saldırıyla Rojava Devrimi’ni, Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkını engellemek, devriminin özgürleştirdiği Arap, Asuri- Süryani, Ermeni, Türkmen halkları yeniden boyunduruk altına almak, kadınları köle pazarlarında satmak istediler" dedi.

İşgalcilerin Kobanê'yi düşüreceklerine emin olduklarını belirten MLKP/Rojava, bildirisinde şunları kaydetti: "Politik İslamcı faşist IŞİD çetesinin sözcüsü olan diktatör Erdoğan ''Kobanê düştü düşecek'' diyerek müritlerine ve devrim düşmanlarına müjde vermekten geri kalmadı. 

Can bedeli bir direniş sonucunda, hevesleri kursaklarında kaldı. Kobanê küllerinden yeniden doğdu. Kadını, genci ve yaşlısıyla; Kürdüyle, enternasyonalistiyle mevzi mevzi, sokak sokak, direndi. Her türlü zorluğu göğüsleyerek tam 134 gün destan yazdı.

Kobanê, dünya halklarının ve ezilenlerinin güçlü bir direniş ortaklığına sahne oldu. Destansı Kobanê direnişi dünyanın her tarafından antifaşistleri, devrimcileri, komünistleri saflarında birleştirdi. Kobanê onur ve özgürlük barikatının ardında buluşanlar, Rojava devriminin yaşaması, kadın devrimi, özgürlük, eşitlik, yeni bir dünya, umut ve gelecek için kahramanca direndi. Yüzlerce şehit ve yaralı verdi."

KOBANE DİRENİŞİ IŞİD-TC İŞGALCİLİĞİNİN YENİLGİ SÜRECİNİ BAŞLATTI

Hitler faşizminin Sovyetlere karşı yürüttüğü savaşta Stalingrad direnişini hatırlatan MLKP/Rojava, "Stalingrad direnişi nasıl ki savaşın kaderini değiştirip Alman faşizminin yenilgisinin işareti olduysa, Kobanê direnişi de IŞİD-TC işgalciliğinin yenilgi sürecini başlattı. Hitler Almanya’sının yenilgisinin dünyada özgürlük ve sosyalizmin yolunu açması gibi Kobanê direnişi de politik islamcı faşist barbarlığa ve sömürgeciliğe karşı onurun, özgürlüğün sembolü oldu" dedi.

"Kobanê destanı şehitlerin eseridir" diyen MLKP, ölümsüzleşen savaşçıları andı: "Partimiz MLKP, şehitleri, gazileri ve savaşçılarıyla, Kobanê siperlerinde, YPG-YPJ ve diğer devrimci silah arkadaşlarıyla omuz omuza dövüştü. Suphi Nejat, Sibel, Oğuz ve Emreler Kobanê siperlerinde ölümsüzleştiler. Partimiz, 6-7 Ekim direnişinde militanlığıyla, öncü duruşu ve yaralılarıyla, Suruç'taki 33 şehidiyle, Türkiye, Kuzey Kürdistan ve Avrupa'da sokakları dolduran kitleleriyle bu büyük direnişin bir parçası oldu. İnsanlık tarihinin bu onurlu sayfasını kanlarıyla yazan ve bize bu yolda rehberlik eden tüm şehitlerimizi saygı ve bağlılıkla anıyoruz."

Türk devletinin, "Kürt düşmanlığı ve sömürgeci hayallerinden vazgeçmediğini" belirten MLKP/Rojava, "Rojava devrimini boğmak, devrimin kazanımlarını ortadan kaldırmak için emperyalistler ve gerici bölge diktatörlükleriyle her türlü kirli işbirliğine girmektedir.

Bugün, tam da, 'Dünya Kobanê Günü'nde, Erdoğan ve çetelerinin 'Fırat’ın Doğusu' diyerek hedefleyip saldırdıkları Rojava devrimidir. Onlar insanlık, özgürlük ve kadın düşmanı politikalarıyla devrimimizi boğmayı amaçlamaktadır. Tam da bu nedenle, faşist sömürgeciliğin saldırılarına karşı Dünya Kobanê Günü ruhuyla alanları doldurmak ve faşizme karşı birleşik mücadele bayrağı yükseltilmek günün devrimci görevidir" diye belirtti.

ROJAVA DEVRİMİNİ HER KOŞULDA SAVUNACAĞIZ

Rojava devrimini her koşulda savunacaklarının altını çizen MLKP/Rojava, son olarak şunları kaydetti: "Faşist Türk devleti ve onun kanlı çetelerinin tüm saldırganlıklarına rağmen, Rojava devrimi kendini her koşulda savunacak ve yeni direnişlerle Kobanê’nin ayak izlerini takip edecektir. Kobanê direniş ruhuyla düşmanın ve işgalcilerin bütün saldırılarını püskürtecek planlarını boşa çıkartacaktır. Devrimin özgür insanları, yarattığımız bu büyük insanlık değerlerine uzanan her türlü sömürgeci eli kıracaktır. Faşizm yenilecek, direnen halklar kazanacaktır!"