Oluç: Yeni örgütlenme hamlesi 2020’de tamamlanacak

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 2020’nin başında yeni bir örgütlenmeni hamlesini tamamlayacaklarını ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milas İlçe Örgütü, Milas Belediyesi salonunda 3’üncü Olağan Kongresi ile yeni yönetimini belirledi.

Kongreye katılan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yaptığı konuşmada yeni dönemin HDP açısından bir örgütlenme hamlesinin yapıldığı dönem olduğuna dikkat çekti.

HDP’nin 5 yıllık geçmişini anlatan Oluç, 2014’ten beri sekiz seçim atlattıklarını belirtti.

Oluç, “Seçimlerde her seferinden biraz daha başarımızı artırarak çıktık. Her seferinde daha iyi sonuçlar alarak o seçimi atlattık. Ama hep bir eksikliğimiz oldu” diye ekledi.

nedenle örgütlenme hamlesi başlattıklarını ifade eden Oluç, “Bu örgütlenme hamlesini adım adım bu aylarda sürdüreceğiz. 2020 yılının Şubat ve ya Mart ayında yapacağımız olağan genel kongrede bu örgütleme hamlesini tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

HDP’ye yönelik son üç yıldaki “ağır saldırılara” dikkat çeken Oluç, şöyle konuştu: “HDP politikasıyla Türkiye’nin geleceğini belirleyen bir partidir. Türkiye’de eksikliği en fazla hissedilen şey yargıdır. Gelin köklü yargı reformu sağlayalım. Bu adımları atarak Türkiye’de anti demokratik olarak da bütün ceza yasalarındaki maddeleri temizleyerek infaz yasasını düzelterek, haksız ve hukuksuz yere cezaevinde tutulanları, başta eş genel başkanlarımız Selahattin ve Figen olmak üzere bütün vekillerimizle adaletin sağlanacağı bir yargı yapalım dedik. Dün dedik bugün de diyoruz yarın da diyeceğiz. İşte bunun gerçekleşebilmesi için örgütleme hamlemizin başarılı olması gerekiyor. İşin anahtarı elimizde ve biz anahtarı doğru kullanırsak kapalı olan bütün kilitleri teker teker açabiliriz. Türkiye’de demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin gerçekleşmesi için lokomotif güç olma imkanına sahip oluruz.”

Ortadoğu’daki gelişmelere de dikkat çeken Oluç, Ortadoğu’nun kazan gibi kaynadığını belirtti. AKP rejiminin savaşla model olmaya çalıştığını söyleyen Oluç “Böyle bir anlayışın bölgeye barış getirmesi mümkün olabilir mi” diye sordu.

Konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimde, HDP Milas İlçe eşbaşkanlığına Ferdi Demir ve Nasibe Birkan seçildi.