Paris’te “Katili Tanıyoruz Suçları Teşhir Ediyoruz” sergisi

Fransa’nın Başkenti Paris’te Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) öncülüğünde Edmond Michelet Meydanı’nda “Katili Tanıyoruz, Suçları Teşhir Ediyoruz” sloganıyla bir eylem-sergi gerçekleştirildi.

Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyareti sırasında gündeme gelen “Eurofighter Typhoon” tipi savaş uçaklarının alınması planına karşı Fransa’da yaşayan Kürtler bu savaş uçaklarının kullanılacağı ve işgalci Türk devletinin işlediği savaş suçları, Rojava’da gerçekleştirilmek istenen jenosit ve sivil katliamlara bir eylemle dikkat çekti. Eylem sırasında “Katili Tanıyoruz, Suçları Teşhir Ediyoruz”, “Erdoğan eşittir DAİŞ”, “T.C. Savaş Suçları İşliyor”, “Silah Satışını Durdurun, Hava Sahasını Kapatın” yazılı çok sayıda pankart ve afiş açıldı. 
 

Eylemde CDK-F adına yapılan açıklamada, Türkiye’nin, Rojava’ya yönelik Efrîn ile başlayan saldırılarının devam ettiği kaydedilerek çok sayıda sivilin bu saldırılarda katledildiğini ifade etti. Türk devletinin Rojava’yı işgal etmeyi amaçladığının altının çizildiği açıklamada  “AKP-MHP faşizmi Rojava Devrimi’nden büyük rahatsızlık duyuyor. Saldırılar sadece burayla da sınırlı değil, işgalci ordu Medya Savunma Alanları’nda insanlık suçu sayılan nükleer taktik bombalar ve kimyasal silahlarla topyekûn bir insan ve doğan katliamı gerçekleştirmektedir. Kürt sorununa karşı demokratik ve siyasi bir çözüm yerine savaş politikalarından ödün vermeyen suçlu bir diktatör ve devletle karşı karşıyayız” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çözümün tek adresi olduğunu da belirten CDK-F,  Avrupa devletlerine silah sevkiyatını durdurma çağrısında bulundu.