Paris’teki eylemlere katılım çağrısı

CDK-F Yönetimi’nden Necmettin Demiralp, Paris katliamlarının yıl dönümü vesilesiyle 23 ve 6 Aralık’ta yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Fransız makamlarının Kürtleri hedef alan cinayetler konusundaki tutumuna işaret eden CDK-F Yönetimi’nden Necmettin Demiralp, Kürtlerin tamamen aydınlatılması için daha fazla zorlayıcı olmasını gerektiğini belirterek, “Eğer bunu başaramazsak, kurban olmaya devam edeceğiz” dedi.  


ANF’ye konuşan Demiralp, Paris’teki siyasi katliamlarla Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkının hedef alındığını belirterek, Fransa’nın örtbas etmeye çalıştığını söyledi. Bunların açığa çıkarılması için çeşitli yol ve yöntemlerin arayışında olduklarını ifade eden Demiralp, "Eğer bunu başaramazsak, kurban olmaya devam edeceğiz. Bu baskı ve zulüm artık kabul edilemez ve buna karşı çok farklı mücadele yöntemleri geliştirmeliyiz. Klasik eylem biçimleri, bu devletin geri adım atmasını sağlamak için yetersiz kalacaktır. Hukuk ve adaleti sağlamak için çok daha farklı mücadele yöntemleri ve yolları aramalıyız" şeklinde konuştu. 

Demiralp, Kürt halkının ve dostlarının yanlarında olmalarını beklediklerini belirterek, Kürt halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi. Demiralp, 23 Aralık'ta geçen yıl katledilen üç arkadaşlarının yıl dönümü için düzenlenecek olan eyleme; 6 Ocak'ta yapılacak olan iğer eyleme geniş katılım çağrısında bulundu.