Pınar Sakık Tekin: Kürdistan’da kayyumlara geçit vermeyeceğiz

Kurdistan’da kayyumlara geçit vermeyeceklerini söyleyen DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Kayyumları tanımıyoruz, tanımayacağız” dedi.

İRADE GASPINA GEÇİT YOK

Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ederken, DEM Parti de Colemêrg başta olmak üzere birçok kentte eylemsellik kararı aldı. Amed başta olmak üzere Kurdistan’ın birçok kentinde nöbet eylemleri ve yürüyüşler düzenleniyor.

GEÇİT VERMEYECEĞİZ

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, kayyumların darbe olduğuna değinerek, Kürt halkının buna izin vermeyeceğini vurguladı. Tekin, AKP ve MHP ittifakının kayyum eliyle Kurdistan’da özel savaş politikalarını devreye koyduğunu söyleyerek, “Dün Wan’da denendi ancak halkın direnişiyle geri püskürtüldü. Bugün Colemêrg şahsında bir kez daha Kürt halkının sabrı sınanıyor. Bu politikalara hiçbir kentimizde geçit vermeyeceğiz. Halkımız her yerde iradesine sahip çıkacaktır. Seçme ve seçilme hakkı yasal bir haktır ve Kürt halkının bu hakkı engellenemez, Kürt halkının iradesine darbe vurulamaz. Kayyımların Kürdistan’da neler yaptığını, halkın olanı nasıl talan ettiklerini, belediyelerde nasıl yolsuzluklara imza attıklarını veriler ve belgelerle gördük. Milyonlarca liralık borçlar bırakarak gittiler. Doymamış olacaklar ki bir kez daha kayyum atıyorlar” diye belirtti.

TÜM BASKILARA RAĞMEN HALK DEM PARTİ’Yİ SEÇTİ

Tekin, Erdoğan’ın “Hukuk gereğini yaptı” sözlerini de eleştirerek, “Hukukun gereği bir halkın seçilmişini tanımaktır. Eğer halkın seçtiğini yok sayıyorsanız hukuk tanımıyorsunuz demektir. Hukuk gereğini yapmaya yolsuzluklara adı karışan kayyumları yargılamakla başlamalı. Halka doğru hizmet eden tek bir örnek bile yok. Hepsi talan, yolsuzluk, yok etme üzerinden bir çalışma yürütmüş. Halkın olanı yemişler. Biz de Kürt halkı da tüm bunların farkında. 2 dönem denediler ama başaramadılar. Tüm gasp, talan, baskı, tutuklama, saldırı ve kayyum politikalarına rağmen Kürt halkı bir kez daha iradesi olan DEM Parti’yi seçti. Bu da halkın kayyumları istemediğini bizlere gösteriyor. Denediğin tüm yollara rağmen seni istemeyen bir halkın iradesini zorla gasp etmek faşizmdir. Eşbaşkanlarımızı illegalize ederek, demokratik olmayan yollarla görevlerinden alamazsınız. Bunun ne insani ne de hukuki açıdan açıklanabilir bir durumu yoktur” ifadelerini kullandı.

KAYYUMLARI TANIMAYACAĞIZ

Kayyum politikalarına karşı mücadelelerini yükselteceklerini ve Kürdistan’da kayyumlara geçit vermeyeceklerini ifade eden Tekin, “Tüm kentlerimiz nöbet eylemlerimiz sürüyor. Her gün kitlemizle birlikte yürüyüşler düzenliyoruz. Tüm engellemelere rağmen irademize sahip çıkıyoruz. Halkın belediyelerini gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Colemêrg’te halka rağmen kayyum atandı ve eşbaşkan tutuklandı ancak meclis üyelerimiz toplantı alarak kendi aralarında eşbaşkan vekili seçtiler. Bu da kayyumu tanımamanın ilk adımıdır. Onlar fiili olarak kayyum atamış olsa da biz orada irademizi sahiplenmeye devam ediyoruz. Başka belediyelerimize kayyum gelmemesini umuyoruz ancak gelse dahi kayyumları asla tanımayacağız. Bugüne kadar tanımadık bugünden sonra da tanımayacağız. Tüm halkımızı da bu hassasiyetle eylemleri sahiplenmeye davet ediyoruz. Bulunduğumuz her yerde irademize sahip çıkacağız” dedi.