PKK: 46’ıncı yılda yolumuz açık, önümüz aydınlıktır

PKK Yürütme Komitesi, PKK’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada, herkesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için gerçekleştirilen küresel özgürlük kampanyasına katılmaya çağırarak, “46’ıncı yılda yolumuz açık, önümüz aydınlıktır” dedi.

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yayınlayan PKK Yürütme Komitesi, 46’ıncı PKK yılını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlük ve Kürt sorununun çözüm yılı haline getirme çağrısında bulundu.

PKK Yürütme Komitesi'nin açıklaması şu şekilde:

"Özgürlük öncümüz PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümünü yaşıyoruz. Hareket, halk ve demokratik insanlık olarak 46’ncı mücadele yılına Küresel Özgürlük Kampanyası temelinde çok daha güçlü ve iddialı giriyoruz. 46’ncı Parti Yılında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama çerçevesinde güçlü kazanımlar elde edeceğimize inanıyoruz.

45’İNCİ YIL BÜYÜK BİR MÜCADELE VE KAZANIM YILI OLDU

Bu temelde başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların, yurtsever halkımızın ve devrimci-demokratik dostlarımızın Parti Bayramını, 27 Kasım Kuruluş Gününü kutluyoruz. Haki Karer yoldaşla başlayıp Leyla, Axîn, Rojhat ve Erdal yoldaşlarda sembolleşen 45’inci yıl şehitlerine kadar ulaşan tüm kahraman şehitlerimizi derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. 46’ncı PKK yılında Önderlik ve şehitler çizgisinde daha güçlü savaşıp daha büyük kazanacağımızı belirtiyoruz.

Bilindiği gibi, Önder Apo ve PKK, aktif devam eden bir direniş içinde doğmadı ve böyle bir direnişin imkânlarını devralmadı. Tersine klasik isyanların tümden yenilgiye uğradığı, bu temeldeki dinamiklerin bütünüyle ezildiği, Kürt halkının kültürel soykırım temelinde adeta yok oluşun eşiğine getirildiği bir ortamda, çağdaş bir ulusal kurtuluş, özgürlük ve demokrasi hareketi olarak doğup gelişti. Doğuşunu ve gelişimini tamamen Önder Abdullah Öcalan’ın yaratıcı çabaları, gençlik ve kadınlar öncülüğündeki Kürt halkının büyük cesareti ve fedakârlığı sayesinde gerçekleştirdi. Bu nedenle de her anı büyük bir mücadele içinde geçti, her yılı bir önceki yıla göre çok daha kapsamlı bir direnişe ve savaşa sahne oldu, bir çift sözden özgür yaşama kadar her şeyi şehitler verme temelinde büyük bedeller ödeyerek kazandı. 45’inci resmi kuruluş yılı da işte böyle büyük bir mücadele ve kazanım yılı oldu.

APOCU ÖNDERLİK KÜRESELLEŞTİ

Şu gerçeği artık herkes biliyor ve de kabul ediyor ki, Kürt halkı kültürel soykırımın etkilerini Önder Apo ve PKK’nin büyük mücadelesi ile kırdı; varlık ve özgürlük adına her şeyi Önder Apo’nun ve PKK’nin mücadelesi sayesinde kazandı. Geçen yarım asırlık mücadele ile yok oluşu yaşayan köle Kürtlük aşıldı; özgürlüğü için her türlü bedeli ödeme gücüne ve iradesine sahip olan özgür Kürtlük ortaya çıkartıldı. Kurdistan, gericiliğin kalesi olmaktan çıkartılarak tüm ezilen insanlığa ilham veren özgürlük için mücadele kalesi haline getirildi. Kürt toplumu Apocu özgürlük ideolojisi ile bilinçlendi, örgütlendi ve tarihin en anlamlı özgürlük savaşını yürüttü. Böyle bir mücadele temelinde Apocu önderlik küreselleşti ve Kürt Özgürlük Mücadelesi tüm ezilen insanlığın yolunu aydınlatan bir ışık haline geldi.

21’İNCİ YÜZYIL KADIN ÖZGÜRLÜK YÜZYILI HALİNE GELDİ

PKK’nin 45’inci yıl mücadelesi, işte tüm bu gelişmeleri zirveye çıkardı. Zap, Avaşîn ve Metîna öncülüğünde gelişen tarihi gerilla direnişi, dört parça Kurdistan ve yurt dışındaki halkımızın ve dostlarımızın her alandaki yiğit mücadelesi, AKP-MHP faşizmine ağır darbeler vurarak yıkılışın eşiğine getirdi. İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemine karşı Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen topyekûn devrimci halk savaşı direnişi, bölgesel ve küresel siyasete damgasını vuran bir güce ulaştı. Jin Jiyan Azadî çizgisinde gelişen Kurdistan Özgür Kadın Hareketi, yürüttüğü ideolojik ve pratik mücadele ile hem dünyanın dört bir yanındaki kadınları etkiledi ve hem de 21. yüzyılı daha şimdiden gerçek bir kadın özgürlük yüzyılı haline getirdi. Kürt Gençlik Hareketi, kapitalist moderniteye karşı demokratik modernite alternatifini sahiplenen küresel bir gençlik hareketinin gelişmesine öncülük ederek, geleceği kendi elleriyle yaratmayı bilen bir iradeyi ortaya çıkardı.

KÜRESEL ÖZGÜRLÜK KAMPANYASINA KATILIM ÇAĞRISI

45’inci PKK yılında zindandan dağa, dört parça Kurdistan’dan dünyanın dört bir yanına kadar her alanda gelişen ve tarihi İmralı direnişinin izinde yürüyen tüm bu gerilla, halk, kadın ve gençlik direnişlerini selamlıyor, başarılarını kutluyor ve tüm kahraman şehitlerini saygıyla anıyoruz. Tam bir fedai çizgisinde gelişen tüm bu özgürlük direnişlerinin 46’ncı yılda daha da güçleneceğine ve de başarıyla devam edeceğine inanıyoruz ve bu temelde üstün başarılar diliyoruz.

Çok açık ki, 46’ncı Parti Yılına 10 Ekim tarihinde ilan edilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası temelinde giriyoruz. Söz konusu Küresel Özgürlük Kampanyasını dostlarımız başlattı, halkımız ve tüm insanlık da sahiplendi. Şimdi her alanda ve her gün Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve Kürt sorununun çözümünü hedefleyen eylemler oluyor. Halkımız ve dostlarımız yeni Parti yılını böyle yaygın ve etkili bir eylemlilik içinde karşılıyor. Kadınlar ve gençler küresel düzeyde böyle bir eylem kampanyasına öncülük ediyor. Kampanyaya her renkten, her cinsten, her ulustan ve her kesimden özgürlükçü ve demokratik insanlar katılıyor. Küresel düzeyde yeni bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi başlamış bulunuyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü etrafında ve ortaya çıkardığı demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı özümseme temelinde gelişen bu büyük mücadele, aslında yeni bir ‘Küresel Demokrasi Hareketi’nin başlamış olduğunu gösteriyor.

Belli ki 46’ncı PKK Yılı söz konusu eylem ve özgürlük kampanyası temelinde geçecek. Gerilladan kadın, gençlik ve halk direnişine kadar tüm mücadeleler, işte bu Küresel Özgürlük Kampanyası içinde birleşecek. Hareketimiz, halkımız ve dostlarımız, Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı faşist-soykırımcı diktatörlüğüne karşı bu kampanya temelinde mücadele edecek ve de kazanacak. 45’inci yıl mücadelesi ile faşist-soykırımcı sistemin temellerini sarstı ve tüm dengelerini bozup yıkılma sürecini geliştirdi, 46’ncı yıl mücadelesi ile de AKP-MHP faşizmini yıkıp bu süreci tamamlayacaktır. Bu temelde de Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün ve Kürt sorununa çözümün önünü açacaktır. Bu çerçevede tüm yoldaşları, yurtsever halkımızı ve demokratik dostlarımızı, 10 Ekim’de başlatılan Küresel Özgürlük Kampanyasını doğru anlamaya, bütünlüklü ve güçlü katılmaya, çok yönlü ve yaratıcı mücadele biçimleriyle mutlaka zafere götürmeye çağırıyoruz.

YOLUMUZ AÇIK ÖNÜMÜZ AYDINLIKTIR

46’ncı yıl hedefimiz, başarma iddia ve irademiz işte bu temeldedir. Küresel Özgürlük Kampanyası temelinde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün ve Kürt sorununun çözümünün önünü açacak gelişmeler yaratmamızı hiçbir güç, işgalci ve katliamcı saldırı, zulüm ve hile önleyemeyecektir. Kurdistan halkının, Gazze halkı gibi bölgesel ve küresel çıkar çatışmalarının kurbanı haline getirilmesine asla izin verilmeyecektir. Bu tür çatışmaları yaratan milliyetçilik, dincilik, cinsiyetçilik ve pozitif bilimcilik gibi kapitalist modernite liberalizmine karşı her alanda güçlü ve etkili bir mücadele yürütülecektir. Demokratik özerkliğe dayalı demokratik konfederalizm ve demokratik ulus çizgisinde tüm ezilen kesimlerin ve halkların bilinçlenip örgütlenerek ortak mücadele yürütür hale gelmesi için çalışılacaktır. Bu temelde tüm ezilen kesimlerin ve halkların özgürlük ve demokrasi mücadeleleriyle stratejik ittifakı geliştirip güçlendirme ve her türlü taktik ilişkiden yararlanma çizgisi izlenecektir.

Çok açık ki, 46’ncı yılda da yolumuz açık ve önümüz aydınlıktır. Nerede, neleri, nasıl yapmamız gerektiği bellidir. O halde, 46’ncı PKK Yılına girerken bu gerçekleri daha doğru ve derinlikli anlayalım, Apocu özgürlük paradigmasını daha güçlü özümseyelim, Küresel Özgürlük Kampanyasına daha güçlü katılalım ve her alanda daha yaratıcı yöntemlerle mücadele edip kampanyayı mutlaka zafere ulaştıralım! 46’ncı PKK Yılını, Önder Apo’nun fiziki özgürlük ve Kürt sorununun çözüm yılı haline getirelim!

Bunlar temelinde, Önder Apo’nun, tüm yoldaşların, halkımızın ve dostlarımızın 27 Kasım Parti Bayramını bir kez daha yürekten kutluyor; herkesi bulunduğu yerde PKK Kuruluş Günü’nü çok yönlü eylemlerle ve büyük bir coşku içinde, yine Küresel Özgürlük Kampanyası ile birleştirerek kutlamaya çağırıyoruz!

Yine 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla erkek egemenliğinin her biçimini ve düzeyini lanetliyoruz. Kadın üzerindeki şiddete karşı mücadelenin geliştirilerek Kadın Özgürlük Devriminin daha da güçlendirileceğine inanıyoruz. Bu temeldeki etkinliklere kadınlarla birlikte erkeklerin de katılması gerektiğini belirtiyor ve Kadın Özgürlük Devrimi temelinde gelişen tüm eylemleri selamlayıp üstün başarılar diliyoruz."