PKK ve PAJK’lı tutsaklar: Önderlikten haber alana kadar eylemimiz sürecek

Kayseri Bünyan Cezaevi'ndeki PKK ve PAJK’lı tutsaklar, "Önderlikten haber almadığımız sürece eylemimiz devam edecektir" dedi.

TUTSAKLAR AÇIKLAMA

Kayseri Bünyan Cezaevi'ndeki PKK ve PAJK’lı tutsaklar, açıklama yaptı.

Tutsakların açıklaması şöyle:

"Öncelikle herkese selamlarımızı yolluyoruz. Dışarıda sesimize ses olan annelere ayrıca selamlarımızı iletiyoruz. 27 Kasım’dan bu yana cezaevlerindeki eylemimiz devam ediyor. 4 Nisan’dan sonra ise eylemimizi farklı bir aşamaya taşıdık ve taleplerimiz kabul edilene kadar bu eylemimiz devam edecek. Yıllardır Önderlikten haber alamıyoruz ve bu sıradan bir şey değil. İmralı’da sürdürülen tecrit bugün tüm cezaevlerine sirayet etmiş durumda. Zaten dışarıyla hiçbir bağlantımız yok. Yazdığımız çoğu mektuplar bahanelerle engelleniyor. Bu şekilde tecridin daha da kalıcı hale getirilmesini istiyorlar. İmralı Cezaevi’nde ve diğer cezaevlerindeki tecridin dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur. İmralı’daki sistem dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Her tutsağın ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkı vardır. Fakat Önderlik ve onun yanındaki arkadaşları disiplin cezaları ile bu hakları ellerinden alınıyor.

Adalet Bakanlığı, bütün dünyanın gözü önünde yalan söylüyor ve utanmasızca 'tecrit yok' diyor. Bu açıklamalar ayağı yere basan açıklamalar değildir. Her geçen gün önderlik durumu hakkında endişeleniyoruz. Aileler, halkımız, demokrat avukatlar ve tüm kesimler önderlik üzerindeki bu hukuksuzluğu ve tecridi kabul etmemeli. PKK ve PJAK tutsakları olarak Önderlikten haber almadığımız sürece eylemimiz devam edecektir. Yurtsever halkımız sadece açıklamalarla değil, yeni ve güçlü eylemlerle sesimize ses olarak hemen harekete geçmeliler. Zindanda ve dışarıda sesimizi yükseltip Önderlik etrafında kenetlenerek, tecridi kıracağız."