Polis tutsak annelerine saldırdı: 5 gözaltı

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak annelerine saldıran polis, 5 kişiyi gözaltına aldı. Anneler, gözaltı sırasında direniş sloganları attı.

Tutsak yakınlarının, hasta ve infazları yakılan tutsaklar için İstanbul Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti 17. haftasında devam etti. Bu haftaki eyleme, Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak olan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi’nde tek kişilik bir hücrede tutulan Erdal Özel'in ablası Kumri Akgül ve iki kızı cezaevinde olan Barış Annesi Zeynep Calıhan katıldı.
 
Öte yandan Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklardan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman'ın haftalardır polis tarafından gördüğü şiddetten kaynaklı rahatsızlandığı ve bu nedenle nöbete katılamadığı öğrenildi. Tutsak yakınlarına, bu hafta Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP)  Kağıthane ve Eyüp ilçe örgütleri temsilcileri destek verdi.
 
Adliye önüne gelen tutsak yakınlarına polis, Kağıthane Kaymakamlığı’nın yasak kararını gerekçe göstererek engellemeye çalıştı. “3 kadına yapılan işkenceyi dünya görmüyor mu” diyen tutsak yakınları, polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen eylemlerine devam eden tutsak yakınlarından Cemile Çiftçi, Kumri Akgül, Zeynep Calıhan ve eyleme desteğe gelen 2 kişi saldırılarak gözaltına alındı. Tutsak yakınları, gözaltına alındıkları sırada, “Bijî berxwedana zindana” sloganını attı.