Roboskî Katliamı'nın 149. ayında adalet talebi yinelendi

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî Katliamı'nın 149. ayında yaptığı açıklamada, Roboskî ve Refah'ta yapılan katliamların aynı savaş siyasetinin parçaları olduğunu belirtti.

28 Aralık 2011'de Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Roboskî köyünde, 19'u çocuk 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledilmesinin üzerinden 149 ay geçti. Katliamın hesabını sormak ve sorumluların yargılanması talebiyle her ayın 28'inde bir araya gelen Roboskî İçin Adalet Girişimi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" pankartının açıldığı eyleme birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.

Girişim üyesi Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 149 ay, 648 hafta ve 4 bin 535 gün geçtiğini vurguladı. Gündüzalp, "Roboskî için Adalet; sınırlara, savaşlara, açlığa karşı çıkmak, barış içinde bir arada yaşamak demektir. Roboskî, savaşın da barışın da sembolüdür. Adalet toplumun vicdanıdır. Adaleti sağlamayan ve cezasızlığı yaratanlar, insanlık tarihinin kirli sayfalarında hiç unutulmayacaklardır. Örtmeye çalışıyorlar ama bu durum eli kanlı olanları gizleyemiyor" dedi.

Gündüzalp, 12 buçuk yıl önce Roboskî’de yapılan katliam ile dün Gazze’nin Refah sınırındaki sığınmacıları ve çocukları çadır kampta katledenlerin aynı savaş siyasetinin katliamcıları olduğunu belirtti. Gündüzalp, bu tür olayların insanlık vicdanında derin yaralar açtığını ve adaletin sağlanmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.