Rusya’da 4 Nisan kutlandı

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar tarafından kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 69’uncu doğum günü, Miçirunsk ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Miçurinsk Kürt Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlik Halk Evi konser salonunda yapıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan Miçurinsk Kadın Meclisi Yönetiminden Balê Musayeva, şunları belirtti:

"Mücadelemizi yükselterek Önderliğimizle birlikte bugünü kutlamalıyız. 4 Nisan sadece Önderliğimizin doğum günü değil, bir halkın küllerinden yeniden doğduğu gündür. Bu bakımdan herkes bugün Önderliğine sahip çıkmalıdır. Türk devleti Önderliğimize tecrit uygulayarak bizi önderliksiz bırakmak istiyor. Bugün Önderliğimizi sahiplenme günüdür; bugün birlik olarak tek bir yürekle İmralı tecridini kırma günüdür."

ADIGEY

Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu'nun organize ettiği bir etkinlikle 4 Nisan’ı kutladı. Adıgey Kürt Kültür Merkezi'nin bahçesinde yapılan etkinlikte, Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Sinem Broyeva bir konuşma yaptı.

Broyeva, konuşmasında İmralı tecridine değinerek, şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çok ağır bir tecritle dünyadan bağı kesilmek isteniyor. CPT ve diğer uluslararası örgütler bu konuda girişimsiz ve Türk devletinin uyguladığı tecride karşı sessiz. Kürt halkı mücadelesini yükselterek bu insanlık dışı tecridi kırabilir ve Önderliğini özgürleştirebilir. Bunun için herkes bulunduğu her yerde Önder Öcalan’ın özgürlüğü için aktif mücadele içinde olmalıdır. Bugün 4 Nisan, Kürt halkının tarihinde çok önemli bir gün. Bugün her birimizin özgürlükle buluştuğu gündür. Özgürlüğümüzü daha da güzelleştirmek ve Önderliğimizle birlikte özgür topraklarda bugünü kutlamak için Öcalan’ın özgür olması gerek."

NOVOALEKSANDROVKİ

Stavrapol kentine bağlı Novoaleksandrovki ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın 69’uncu yaş gününü düzenledikleri bir etkinlikle kutladı. Novoaleksandrovki Kürt Kültür Otonomisi tarafından organize edilen etkinlikte Öcalan’ın doğum gününü kutlayan konuşma yapıldı.