Rusya’da protestolar: ABD kararı boşa çıkacak

Rusya'da yaşayan Kürtler, ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan kararını protesto etti, kararı boşa çıkaracakları mesajını verdi.

Rusya’nın Sibirya ve Saratov bölgelerinde ABD’nin Kürt Özgürlük Hareketinin yöneticilerine aldığı karar protesto edildi.

Sibirya’nın Çelyabinsk kentinde yaşayan Kürtler, bir araya gelerek ABD kararını kınadı. Eylemde konuşan Çelyabinsk bölgesinde yaşayan Kürtlerin temsilcileri, böyle bir kararın, Kürt Halk Önderi ve Kürt Özgürlük Hareketine karşı yürütülen uluslararası komplonun yeni bir konsept çerçevesinde devamı niteliğinde olduğunu belirtti. 

Çelyabînsk Kürtleri temsilcileri Sêvdîn Davoyî ve Lena Tîtal, konuşmalarında bu kararın hiçbir geçerliliğinin olmadığına, mücadelenin her yerde daha çok büyüyeceğini söyledi.

RUSYA'YA DA ÇAĞRI

Diğer bir protesto eylemi ise Rusya’nın Saratov bölgesinde yapıldı.

Saratov bölgesinin Yerşov ilçesinde toplanan Kürtler, bir mitingle ABD’nin PKK yöneticilerine karşı aldığı kararı protesto etti. Mitingde konuşan Kürt kurumlarının temsilcileri ve siyasetçiler, bu kararın Türkiye devletini desteklemek anlamını taşıdığını kaydetti. Kürtler, Rusya devletine de çağrıda bulunarak, sessiz kalmamasını ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine destek vermesini istedi.

'HALK BOŞA ÇIKARACAK'

Eylemde, PKK'nin 40'ıncı yıl dönümünde böyle bir karar alınmasının bir konsept çerçevesinde olduğuna dikkat çekilirken, kararın dünyanın her tarafında halk tarafından boşa çıkarılacağı vurgulandı.