Savcı köpekli işkence sanığı polise beraat istedi

Amed’de yaşayan Menice ve Şeyhmus Yılmaz çiftinin, ev baskını sırasında köpekli işkenceye maruz kalmasına dair açılan dava, bir bilirkişinin "kusur yok" raporu sonrasında savcı işkenceci polise beraat istedi.

31 Mayıs 2020'de polis Atakan Arslan'ı öldüren Muhammed Emin Cura'nın yakalanması için düzenlenen operasyonda evleri basılan ve köpeklere maruz kalan Yılmaz çiftinin suç duyurusu üzerine başlatılan dava devam ediyor.

Suçlamalar arasında "Kamu görevini kötüye kullanarak kasten yaralama" ve "Basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde basit yaralama" bulunuyor.

Duruşmaya sanık polis Serdar Gök ve avukatı katılmadı. Duruşmaya katılan Yılmaz çiftinin avukatı Selameddin Varol, mahkemenin talebi üzerine hazırlanan raporu eleştirerek, somut bilgiler içermediğini ve çelişkili olduğunu belirtti.

Savcının, bilirkişi raporu sonrasında talebini değiştirerek sanık polis Serdar Gök'ün beraatını istediği belirtildi.

Avukat Varol, tepki göstererek Yılmaz çiftinin olayla hiçbir ilgisinin olmamasına rağmen evlerinin basıldığını ve köpeklere saldırıldığını hatırlattı.

Varol, sanığın daha önce aynı şekilde başka bir kişiye köpek saldırısına karıştığına dikkat çekti.

Varol, savcının talebine karşı savunma yapabilmek için süre talep etti. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 18 Aralık tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca, sanığın başka bir dosyasının incelenmesi talebini de reddetti.