Serxwebûn gazetesinin Aralık ayı sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin Aralık sayısı “2023 Hamle Yılında Türk Ordusu Diz Çöktü” manşetiyle çıktı.

Serxwebûn gazetesinin 504. sayısı “2023 Hamle Yılında Türk Ordusu Diz Çöktü” manşetiyle çıktı. Aralık ayı sayısında ağırlıklı olarak 2023 yılına damgasını vuran olayların analizine yer verildi. Ayrıca, Aralık ayı sayısında 10 Ekim günü dünyanın birçok merkezinde eşzamanlı olarak “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” şiarıyla küresel çapta başlatılan hamle ve  küresel alanda  ilan edilen “10 Aralık Öcalan Kitapları Okuması Günü” yazıları da yer alıyor.

FEDAİ GERİLLA DİRENİŞLERİ 2023 YILINA DAMGASINI VURDU

KJK Koordinasyonu, yaptığı yıl değerlendirmesinde “2023 yılında faşist TC devleti, İmralı’dan başlayarak tüm Kurdistan halkına, kadınlarına ve özgürlük Hareketimize karşı en ağır saldırılarını geliştirmiştir. İmralı’da Önder Apo’nun direnişi zirveleşirken, halkımız, Hareketimiz, Kadın Hareketimiz, gerillamız da Önderliğimizin direniş çizgisinde yürümeyi, bu soykırım saldırılarını boşa çıkartıp mücadeleyi daha da büyütmeyi esas almıştır” diyor.

PKK Zindan Komite Üyesi Pîro Dersîm, “2023 Yılı Direnişi Başarının Zeminini ve İmkanını Ortaya Çıkardı” başlıklı yazısında şöyle denildi:

“2023 yılı direnişin oldukça yükseltildiği, düşman konseptinin önemli oranda boşa çıkarıldığı, Önder Apo’nun düşünce ve paradigmasının dünya halklarına yayıldığı ve evrenselleştiği, mücadelemizin zaferine dair umudun ve inancın her alanda başat konuma geldiği önemli bir mücadele yılı oldu. Önder Apo’nun İmralı direnişi ile öncülüğünü yaptığı mücadelemiz tüm gerilla alanlarında fedai çizgide zirveleşti. Rojava’da, Avrupa’da, Bakur’da halkımız hep ayaktaydı ve direniş konumundaydı. Rojhilat alanında 'Jin-Jiyan-Azadî' serhildanı sonrası İran devletinin tüm vahşi saldırılarına karşı halkımız direniş tutumundan geri adım atmadı. Başûr Kurdistan’ında başta Mexmûr ve Şengal olmak üzere tüm saldırılara halkımız direnişle karşılık verdi. Bu anlamda düşmanın imha ve soykırım konseptinin çöktüğü, psikolojik ve moral üstünlüğün de mücadelemiz lehine değiştiği önemli bir mücadele yılı olarak 2023 yılı tarihimizdeki yerini almış oldu."

Ferzende Îsyan, “2023 Mücadele Yılının Derslerini Doğru Çıkaralım, Apocu Direniş Çizgisinde Derinleşerek Zafere Yürüyelim” başlıklı yazısında, 2023 yılı 3-5 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 1. Dünya Gençlik Konferansı’nın önemi  ile tarihi ve kritik süreçten geçtiklerini kaleme almış.

SAVAŞLAR

Gazze Savaşı’nı değerlendiren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Halklara Yönetilen Soykırımcı Savaşlara Küresel Özgürlük Hamlesiyle Karşılık Verelim” başlıklı yazısında “ABD öncülüğünde yeni bir Avrupa-Asya enerji yolu döşenmek isteniyor. Amerika bunun için Yunanistan’ı tahkim etti. Gazze Savaşı’yla Doğu Akdeniz’e savaş gemilerini yerleştirdi. Rusya bir-iki itiraz dışında bir şey söyleyemedi. Amerika şu anda büyük oranda Doğu Akdeniz’i askeri denetime almış durumda. Nasıl Saddam Hüseyin’in 1990’da Kuveyt saldırısını bahane ederek 150 bin askerle Körfez’in çevresini karadan denetimi altına aldı ve Ortadoğu’ya dönük saldırılarını ona dayanarak geliştirdiyse şimdi de Doğu Akdeniz’i kontrol altına almıştır” diyor.

BİREY, TOPLUMSALLIKLA VAR OLABİLİR

Birey ile toplum ilişkilerini değerlendiren Hüseyîn Dîcle ise şunları belirtiyor: "Toplum ve toplumsallık olmadan birey de olamaz. Birey ancak toplumsallıkla var olabilir ve anlam kazanabilir. Toplumsallık var olmanın temeli olduğuna göre, bu var oluşu doğru, özgür ve anlamlı kılmanın yeri de yine toplumsallık olmaktadır. Dolayısıyla insanın tüm olumlu arayışlarının yaşam bulduğu yer toplum olmaktadır. Toplum ve toplumsallık olmadan bunları sağlamanın, doğru, özgür ve anlamlı yaşamanın imkanı yoktur."

Ayrıca Serxwebûn gazetesinin Aralık ayı sayısında şu yazılar da yer alıyor:

İdeolojik ve Stratejik Dostluk Doğal Müttefiklik / Duran Kalkan
Her Savaş Doğaya Karşıdır / Arjîn Rozarîn
Bir Özel Savaş Olarak Üçüncü Dünya Savaşı / Cemal Şerik
Demokratik Ulus Diplomasisi / Demhat Nevdar
Hakikat Aşkını Ateş Gerçeğinde Yaşamak (Anı) / İskan Amed."

Serxwebûn’un tüm yazılarına serxwebun.org üzerinden de ulaşılabilir.