Serxwebûn gazetesinin Mayıs sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin Mayıs 2024 sayısı, “Şehitler PKK’nin Mayasıdır” manşetiyle çıktı.

SERXWEBÛN GAZETESİ

Serxwebûn gazetesinin Mayıs sayısında ağırlıklı olarak Kurdistan Özgürlük Mücadelesi için büyük önem taşıyan Şehitler Ayı ve güncel siyasal süreç konusunda değerlendirmeler yer aldı.

Yeni sayıda PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin artık sürdürülebilir olmadığını, “Önder Apo’nun Fiziki Özgürlüğü Artık Engellenemez” başlıklı yazısında değerlendirdi ve “Önder Apo’ya Özgürlük” hamlesini geldiği aşamada tüm boyutlarıyla değerlendirdi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok ise, “Ortadoğu’da Savaş ve Çözüm” başlıklı yazısıyla Kapitalist Modernitenin ulus-devlet ve dincilik argümanları ile birkaç yüzyıldır Ortadoğu’da geliştirdiği savaşları ve çözüm olarak da Abdullah Öcalan'ın paradigmasının Ortadoğu’da alternatif olarak gelişmesini Serxwebûn’un 509’uncu sayısında ele alıyor.

Gazetenin bu ayki sayısında ayrıca, sadece Ortadoğu’da değil tüm dünyada ilk olan Eşbaşkanlık sistemini, Xebat Andok, “Eşbaşkanlık Nedir? Ne değildir?” yazısıyla değerlendiriyor. 

Şiyar Amed “Eğitimde Yöntem ve Yenilenme” yazısıyla Kapitalist Modernite’nin yarattığı anti-toplumcu eğitim sisteminin yaratmak istediği kanserleşen toplum modeli ve buna karşı bunun alternatifinin, çözümünün nasıl bir eğitim yöntemi ile olacağının analizi yapıyor, perspektifini sunuyor.

Serxwebûn’nun orta sayfa yazısında, Önder Apo’nun savunmalarından alıntılanan, Ortadoğu’da ve tüm dünyada yaşanan krizlerin ve savaşların çözüm yollarını ortaya koyan “Ulus-Devletçiliğe Karşı Ahlaki ve Politik Toplum, Kapitalist Moderniteye Karşı Demokratik Modernite” başlıklı yazıda, gerçekleşmesi gereken ideolojik ve felsefik yaklaşımlar ortaya konuluyor.