Serxwebûn’un yeni sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin 510’uncu sayısı ‘Rêber Apo’yu Zîlanca Sahiplenelim!’ manşetiyle çıktı.

SERXWEBUN DERGİSİ

Serxwebûn gazetesi 1996 yılında fedai bir eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın (Zilan) şehadet yıl dönümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamleye ithafen ‘Rêber Apo’yu Zîlanca Sahiplenelim!’ manşetiyle çıktı.

Serxwebun’un bu sayısında Kürt Halk Önderi Önder Abullah Öcalan’ın savunmalarından alıntılanan “Ulus-devlete karşı Ahlaki-Politik Toplum” başlıklı yazıda, Ortadoğu ve tüm dünyada savaşların ve krizlerin en önemli unsuru olan ulus-devletin eleştirisi ve onun karşısına çözüm odaklı ahlaki-politik toplumun konulmasının gerekliliği tespit ve analizlerle ortaya konuluyor. 

Sayıda PAJK Koordinasyonun yayınladığı “Zîlan tarzıyla dönem görevlerimize yüklenelim, zaferi garantileyelim” açıklamasına yer verildi.

Gazetenin bu sayısındaki editöryal yazısında özellikle Ortadoğu merkezli yürütülen üçüncü dünya savaşı ve önceki dünya savaşlarının bir sömürü-yağma ve talan savaşı olduğu analizi yer alıyor. Analizde dünya savaşlarının dünü ve bugünü bölgesel ve küresel aktörleri ile çarpıcı bir biçimde ele alınıyor.

Gazetede KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık “Küresel Özgürlük Hamlesi mücadeleye yeni bir ivme kazandırdı” yazısıyla 2023 yılının 10 Ekim’inde başlayan Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü ve Kürt sorununun çözümünü amaçlayan hamlenin geldiği düzeyi ele alıyor. Cemil Bayık, zindanda tutsakların “Güneşimizi Karartamazsınız” eylemleri ile başlattığı ve Kurdistan halkının topyekun olarak katıldığı Uluslararası Komplo ve İmralı soykırım sistemine karşı yürütülen mücadelenin Küresel Özgürlük Hamlesiyle evrensel bir nitelik kazandığının tespitinde bulunuyor.

Bozan Tekin ise gazetenin Haziran sayısında yer alan “İkinci yüzyılında sömürgeci-soykırımcı Türk devletinin kendini tekrarı” yazısının birinci bölümünde TC devletinin 20. yüzyıldaki ilk dönemleriyle 21. yüzyılında AKP-MHP iktidarıyla girilen dönemleri birbirinin tekrarı olarak değerlendiriyor.

“Tarihi 1 Haziran Hamlesi ideolojik bir hamledir” yazısıyla PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, 1 Haziran 2004 Hamlesi öncesi PKK’ye karşı yürütülen bölgesel ve uluslararası tasfiye yaklaşımlarını ve hamle sonrası bütün bu yaklaşımların nasıl boşa çıkarıldığını değerlendiriyor.

“1 Haziran Atılımı’nın 21. Yıl mücadelesi zaferi getirecektir” yazısında PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, atılımın topyekün direniş mücadelesi olarak devam ettiğini belirtiyor.

Gazetenin Haziran sayısında Tekoşîn Ozan’ın “Êzidîlik tarihin en eski inanç ve kültürünün direnç abidesidir” yazısı da yer alıyor.

Ali Haydar Kaytan’ın “Önderlik Gerçeği en güçlü ve en yoğun toplumsallaşma hareketidir” yazısı, Önder Apo şahsında gelişen Önderlik Gerçeğinin bugünkü Kürt ve Kurdistan toplumsallaşması üzerindeki gücünü ortaya koyuyor.