SES ve TTB: AKP açlık ve ölümü dayatıyor

SES ve TTB üyeleri, AKP'nin ihraç edilen hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını engelleyen yasa tasarısını protesto etti. Eylemde, AKP'nin kendisi gibi düşünmeyenlere açlık ve ölümü dayattığına dikkat çekildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), ihraç edilen hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını engelleyen yasa tasarısına karşı Ankara Kuğulu Park’ta bir araya geldi.

Hekimler, "6 yıllık emeğimizi torba ile çöpe atamazsınız ", "Çalışırken ölmek, öldürülmek istemiyoruz" dövizlerini taşıdı. Eyleme Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, Veli Saçılık, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Mithat Sancar, Habip Eksik, Semra Güzel ile CHP Milletvekili Servet Ünsal destek verdi.

POLİSTEN TEHDİT: KÜRTÇE SLOGAN ATMAYIN!

Polis tarafından ablukaya alınan eylemde, Kürtçe slogan atılmaması yönünde baskıda bulunuldu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, "Biz yıllardan beri sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasa çıkarılmasını istiyorduk. Biz OHAL ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin işlerine dönmesini, güvenlik gerekçesiyle mesleği yapmaları engellenen, eğitim hakkı engellenenlerin haklarının verilmesini beklerken daha da antidemokratik bir torba yasası getirildi" dedi.

'TORBADAN AKP'NİN NEFRETİ ÇIKTI!'

SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de "Çıka çıka torbadan çalışma hakkımıza, eğitim hakkımıza AKP'nin nefreti, engeli çıktı" diye belirtti.

Erden, şöyle devam etti: "Bu yasayla azıcık var olan çalışma hakkımızı da tamamen kandırıyorlar. Açlık ve ölümle yüz yüze bırakıyorlar. Biz bir kez daha söylüyoruz; size biat etmedik, etmeyeceğiz. Suç işliyorsunuz. Bu yasa, Anayasa'ya, insan haklarına aykırı. Meclis’ten geri çekilinceye kadar emekçiler olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Geri adım atmayacağız" diye konuştu.

‘AÇLIK VE ÖLÜM DAYATILIYOR'

Güvenlik soruşturmasından geçemediği için özel sektörde çalışmaya başladığını söyleyen Dr. Selçuk Çelik, "Atanamayanlar olarak hem sosyal hem de psikolojik şiddete maruz kaldım. Hem ailem hem de ben izole edildim. Yedi ay sonra güvenlik soruşturması sonucu geldi ve 'memurluk için gerekli kriterleri taşımıyorsunuz' diye cevap geldi. Başka bir açıklama ya da hakkım da bir mahkeme kararı yok. Sonrasında özel sektörde iş bulmaya çalıştım; ama güvenlik soruşturmasından kaynaklı zor buldum işi. Topluma 'bizim gibi düşünmez, istediğimizi yapmazsanız sonunuz açlık ve ölüm deniyor. Biz de 'buradan direniyoruz' diyoruz" şeklinde konuştu.

'TOPYEKÛN DİRENMELİYİZ'

Psikiyatri uzmanlık eğitimi yaparken eğitim hakkı engellenen Mihriman Yıldırım da yaşadıklarını anlattıktan sonra, "Topyekûn direniş ve mücadele etmek zorundayız. Bizim meselemiz sadece madde 5 değil" diye belirtti.

Eylem sağlık emekçilerinin söz aldığı forum ile devam ediyor.