Silivri Cezaevi'nde baskılar artıyor

Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Silivri 5 Nolu Cezaevi'ndeki tutsaklara dönük baskılar artarak devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Bir çok alanda süren açlık grevine direnişine 1 Mart'tan bu yana Türkiye ve Kürdistan cezaevinde bulunan tüm tutsaklar da dahil oldu. Tutsaklara yönelik saldırıların eksik olmadığı cezaevlerinde açlık grevlerinin ardından baskı ve işkenceler daha da arttı.

Baskı ve işkencelerin yaşandığı cezaevlerinden biri olan İstanbul Silivri 5 Nolu Cezaevi'nde yaklaşık 200 PKK'li tutsak da tecridin sona ermesi için açlık grevinde. Greve başlayan ilk grup 132. günü geride bırakırken, diğer tutsaklar da 1 Mart'tan bu yana direnişte. Aileleri aracılığı ile yaşadıkları sıkıntıları anlatan tutsaklar, grevde olan arkadaşlarının sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Açlık grevinde olanların lokal kanama ve hafıza kaybının yanı sıra hareket kısıtlığı yaşadıkları bilgisini veren tutsaklar, koğuşlar arasında herhangi bir iletişime izin verilmediğini ve bundan dolayı bir çok açlık grevi eylemcisinden sağlıklı bilgi alamadıklarını ifade etti. Cezaevinde, TV, radyo, günlük gazete ve dergiler de yasaklanmış durumda. Herhangi olumsuz bir durumun yaşanabileceğine dair ciddi endişeler taşıyan aileler, yakınlarından haber almak için ise kendilerine her türlü zorluğun çıkarıldığını vurguladı.