Silivri'deki tutsaklar zorla hastaneye götürüldü

Silivri'de kelepçelenerek zorla hastaneye götürülen açlık grevindeki tutsaklar, tedaviyi reddetti. Tutsaklar, "Asla yolumuzdan dönmeyeceğiz" mesajını verdi.

Silivri 5 No'lu Cezaevi'ndeki tutsaklardan, 117 gündür tecride karşı açlık grevinde olan Zafer Sağlam'ın kardeşi, bir mektup gönderdi.

Mektupta, şu bilgiler yer aldı:

"Geçtiğimiz hafta cezaevi yönetimi ve jandarmalar zoruyla hapishane kampüsündeki hastaneye ağabeyim ve 3 yoldaşı kelepçelenerek götürülmüşler. Burada zorla tedavi uygulanmak istenmiş fakat direnerek tedaviyi reddetmişler. Hastaneye götürüldükleri sırada arkadaşların önüne patlamış mısır, kek vb. yiyecekleri sunarak dirençlerini kırmaya çalışmışlar. Arkadaşlar reddedip tepkilerini göstermişlerdir. Ağabeyim Zafer Sağlam, 'Bizi neden burada alıkoyuyorsunuz? Sabahın 9'undan beri kelepçeli şekilde bekliyoruz. Saat şu an 4.00 olmuş ve biz yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Tedaviyi reddediyoruz, burada tutmanız bizi asla yıldırmayacak' diyerek karşı çıkmıştır. Bunun üzerine saat 5.00 gibi tekrar cezaevine geri getirilmişlerdir."