Sincan F Tipi Cezaevi’nde işkence

Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutsak edilen Hakan İnci, gardiyanların sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yönelik eylem sonrası polis tarafından infaz edilen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'a yardım ettikleri iddiasıyla 6 Şubat’ta gözaltına alınan Hakan İnci, Sincan F Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Hakan İnci, aynı suçlama ile tutuklanan ağabeyi Ulaş İnci ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında gardiyanların fiziki ve sözlü saldırısına maruz kaldı.

OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Hakan İnci'nin annesi Kader İnci Ajansımıza yaptığı açıklamada, oğlunun can güvenliğinin olmadığını ve sürekli tehdit edildiğini belirtti. Kader İnci, "Oğlum Hakan İnci, Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde, diğer oğlum Ulaş İnci ise Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde tutuluyor. 5 Haziran 2024 günü oğlum Hakan İnci, ağabeyi Ulaş İnci ile telefon görüşmesi yaptıktan sonra cezaevi idaresinin tacizlerini protesto etmek için oturma eylemine başlıyor. Gardiyanlar oğluma saldırarak, telefon bölümünden koğuşa kadar işkenceyle götürüyorlar. Koğuş içerisinde de 10 gardiyan hem oğluma hem de beraber kaldığı arkadaşına saldırıyor. Saldırı sonrası darp raporu almalarına rağmen yaptıkları suç duyurusu  işleme konulmamış" dedi.

Oğlu ile yaptığı son telefon görüşmesinde, oğlunun hastanede üç kez röntgen çekildiğini, görme yetisinde sorun olduğunu, kuyruk sokumunun ağrıdığını ve vücudunda tırnak izleri olduğunu söyleyen anne Kader İnci, telefon görüşmesinin sonlarına doğru oğlunun kendisine “Anne etrafımı sarmaya başladılar yine” dediğini ve o sırada görüşmenin kesildiğini belirtti.

Anne Kader İnci, oğlunun can güvenliğinin olmadığını ve yaşanacak her şeyden Sincan F Tipi Cezaevi yönetiminin ve gardiyanların sorumlu olduğunu vurguladı.