SPD Eş Genel Başkanı Klingbeil, HDP'ye ziyaret etti

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, HDP'yi ziyaret etti.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı genel merkezde ziyaret etti. İki eş genel başkan görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

 Klingbeil, şunları söyledi:

"SPD başkanı olarak, çok açık bir şekilde önümüzdeki gün ve haftalarda süreci izleyeceğimizi dile getiriyorum. HDP ve diğer partilerin milletvekillerinin baskılarla karşı karşıya olduğunu gördük. HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının söz konusu olduğunu görüyoruz. Siyasi rakiplerin ve farklı düşünen kişilerin bu şekilde siyaset dışı bırakılması kabul edilemez. Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıp cezaevine konulması kabul edilemez. Türkiye’de olanları yakından izleyeceğimizi ve siyasi görüşümüzü dile getireceğimizi açıkladık. Hukuk devleti ilkelerinin yürürlükten kaldırılması mümkün değil."

Sancar da "Türkiye çok kritik bir kavşakta bulunuyor, önümüzde seçimler var. Depremin yarattığı yıkımın sorumlusu bizatihi siyasi iktidar ve bu düzendir. Demokrasi güçlerinin dayanışması hayati önem taşıyor" dedi.

Sancar, basın özgürlüğüne ilişkin soru üzerine de "14 Mayıs’tan sonra bu düzen değişecek, basın özgür olacak" dedi.