Sürgün edilen Mehtap öğretmen: Yıldırma politikası uyguluyorlar

İzmir’de Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek sürgün edilen Öğretmen Mehtap Yurtsever, "Görev yerimin değiştirilmesi beni ciddi anlamda mağdur edecek. Bu cezayı hak etmediğimi düşünmüyorum" dedi.

ANF’ye konuşan Öğretmen Mehtap Yurtsever Ateş, sürgün kararını haksız bulduğunu ifade ederek, "Adından belli olduğu gibi sürgünler haksızdır. Ceza alacak bir uygulamada bulunmadığımı düşünüyorum. Kendilerince uygun gördükleri ceza bile 657 kanununa göre en alttaki cezalardan bir tanesi. Onlar daha yüksek bir ceza vermek istiyorlardı ama olmadı, bir şey bulamadılar” diye konuştu.

‘YILDIRMA POLİTİKASI, MOBBİNG UYGULANIYOR’

“Soruşturmayı yürütenler daha üst bir ceza veremeyince, ikinci bir ceza daha verdiler, o da kınama cezası” diyen Ateş, şunları aktardı: "Daha önce de uydurma gerekçelerle Gezi olaylarıyla ilgili soruşturma açılmıştı. Görev yerimin değiştirilmesi beni ciddi anlamda mağdur edecek. Bu cezayı hak etmediğimi düşünmüyorum. Dengesiz bir ceza, bana disiplin olarak verdiği cezanın idari olarak verilen cezayla denkliğinin olması gerekiyor. Kendilerince yıldırma politikası, mobbing’ uyguluyorlar.”
Yapılan soruşturmanın tarafsız olmadığına inandığını belirten Ateş, “Bize mobbing uyguluyor diye şikayet ettiğimiz müdür yardımcısına sadece uyarı cezası verilirken, mağdur olan, baskıya maruz kalan bizlere de sürgün ve para cezası verildi" diye tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Kemalpaşa Eğitim-Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Yurtsever Ateş hakkında, Facebook sosyal paylaşım ağındaki paylaşımları gerekçe gösterilerek önce soruşturma açıldı, ardından ise Torbalı Kız Meslek Lisesi’ne sürgün edildi.

Daha önce de, Ateş hakkında, okulda ve okul dışında HDP çalışması yaptığı, HDP'nin Kemalpaşa ilçesinde düzenlediği toplantılara katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın devam ettiği Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'nde daha önce de Gezi eylemlerine katıldığı gerekçeyle Ateş'e soruşturma açılmıştı.

Ferzent Bulum Anadolu Lisesi öğretmenleri, 24 Eylül 2014 tarihinde de Eğitim-Sen, Eğitim-Bir Sen ve diğer sendikaların çağrısıyla iş bırakma eylemine hazırlandıkları gerekçesi ile 23 Eylül 2014’te Okul Müdür Başyardımcısı Ali Kılınç öğretmenler odasına gelerek, "Ben bu okulda eylem yaptırmam, kimse benim okulumda iş bırakma eylemine katılamaz" diyerek okuldaki öğretmenleri tehdit etmişti. Okul öğretmenlerine mobbing uygulamaya çalıştığı belirtilen Kılınç’ın, okulda öğretmenlerin eylemde oldukları 24 Eylül'de öğrencilerin yanlarına giderek, "Bakın, siz derslerinizden geri kalıyorsunuz, gelip bu öğretmenleri şikayet edin" diyerek öğrencileri okulda özellikle Eğitim-Sen'li öğretmenlere karşı ajanlık yapmaya yönelttiği öğrenilmişti.