Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden ‘anma’ çağrısı

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Pirsûs Katliamı’nın gerçekleştirildiği Amara Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, yarın yapılacak anma etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

İnisiyatif, Pirsûs ilçesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların katılımıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, ilk olarak Pirsûs Belediyesi'ni ziyaret etti.

Heyet, daha sonra Pirsûs Belediye Eşbaşkanları Ayten Kaya ve Müslüm Baran’ın eşliğinde, 20 Temmuz 2015’teki Pirsûs Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti. Ardından katliamın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi'ne geçti. 

Kültür merkezi bahçesinde düzenlenen anma töreni, katliamda yaşamını yitiren 33 kişinin anısına saygı duruşuyla başladı. Anmada konuşan Çağdaş Aydın'ın babası Fethi Aydın, "Tam 9 yıl oldu, ‘bir tuğla da sen koy’ diyerek yıkılan kentleri inşa etmek için yola çıkmıştık. Ancak burada barbar IŞİD'li katiller tarafından 33 düş yolcumuz elimizden alındı. Yüzlerce yaralımız oldu. Burada bir barış köprüsü oluştu, bizim kanlarımız birbirine karıştı. Bu barış köprüsünü sonuna kadar savunacağız," dedi.

Aydın, yarın saat 14.00’te kültür merkezi önünde yapılacak anma etkinliğine katılım çağrısında bulundu. Heyet, katliamın gerçekleştiği yere karanfiller bırakarak programı sonlandırdı.