Taban maaş haklarını için direnen özel sektör öğretmenlere ters kelepçe

Taban maaş talebiyle Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önünde nöbet tutan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenlere polis saldırdı. Öğretmenler, ters kelepçelenerek işkenceyle gözaltına alındı.

Sefalet ücreti dayatmasına karşı taban maaş talebiyle öğretmenlerin, Özel Sektör Öğretmenler Sendikası öncülüğünde ülkenin dört bir yanında başlattıkları nöbetler kararlılıkla sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÖZOK tarafından oyalanmaktan bıkan özel sektör öğretmenleri, nöbetlerini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Taksim İstiklal Caddesi’ndeki TÖZOK önüne taşıdı. Öğretmenlerin TÖZOK önünde yapmak istediği yürüyüş polis tarafından keyfi bir biçimde engelledi.

ÖĞRETMENLERE HEM SÖZLÜ TACİZ HEM TERS KELEPÇE

TÖZOK binası önünde açıklama yapan öğretmenler, TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk ile görüşene kadar gitmeyeceklerini vurgulayarak, “Bizi köle gibi kullanan patronlar bizimle yüzleşmeye cesaret edemiyorlar ki bu kadar polisi kapılarına yığmışlar. Ama muhatap bulana kadar burayı terk etmeyeceğiz” mesajını verdiler.

 Öğretmenlerin gölgede nöbet tutmasını da engelleyen polisin, bir kadın öğretmene sözlü tacizde bulunması dikkat çekti. Kendisine sürekli kalkanlarla vuran polise, “Bir yerleşseniz” diyen kadın öğretmeni bir çevik kuvvet polisinin, “Sen otur, ben yerleştireceğim” diye sözlü taciz etmesi gerginliğe neden oldu. Öğretmenler, bu hadsizliğe tepki gösterdi.

Öğretmenler, nöbeti bitirmesine az bir süre kala ise polis saldırısına uğradı. Polisler tarafından etrafları sarılan öğretmenler, ters kelepçelenerek işkenceyle gözaltına alındı.