Tahliye ardından tedavi gören Cemal Tanhan'ın durumu kritikleşti

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi gören 68 yaşındaki kanser hastası Cemal Tanhan'ın sağlık durumu kritikleşti.

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 30 yıldan fazla süredir tutuklu bulunan Tanhan, felç geçirmesi üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Dördüncü evre kanser teşhisi konulan Tanhan'ın hastalığı kemiklerine kadar yayıldı, konuşma yetisini kaybetti.

Tutsak edildiği cezaevinden sağlık sorunları nedeniyle 6 Kasım'da tahliye edilerek Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cemal Tanhan, entübe edilmiş halde yaşam mücadelesi veriyor.

Felç geçirdikten sonra önce Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne ardından Eskişehir Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne sevk edilen Tanhan'ın sağlık durumu son derece ciddi olduğu bildirildi.

Hastanedeki refakatçi olan kızı Ayşe Tanhan, doktorların babasının durumu hakkında verdiği bilgileri paylaşarak, "Doktoru değiştikten sonra bize ‘tedavi için çok geç kalınmış' dedi. Babamın tutuklu olduğunu söylediğimde, o bile inanamadı. Babamı tedavi olması için zamanında hastaneye getirmediler" dedi.

Ayşe Tarhan, “Son ana kadar beklediler. Tansiyonu da çok düşük olduğu için sevkini de yapamıyoruz. İlk entübe edildiğinde birkaç gününün kaldığı söylenmişti. Ama babam halen yaşıyor. Biz de umutla iyileşmesini bekliyoruz" diye ekledi.