Tecride, faşizme ve sömürüye karşı 1 Mayıs alanlarına!

1 Mayıs açıklaması yapan Avrupa'daki kurumlar, tecride, faşizme ve sömürüye karşı alanlara çağırdı.

DKP/Birlik, Fransa Süresiz Açlık Grevi Dayanışma Komitesi, Fransa SKB, ATİK, 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle açıklamalar yaptı.

DKP/BİRLİK: DEVRİM HAREKETİNİ BÜYÜTMEK İÇİN...

DKP/Birlik tarafından yapılan açıklamada, "Sermaye ve faşist devleti, ekonomik krizini biz işçi ve emekçilerin üzerinden aşmak için bizi yoksul ve yoksun bırakıyor, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor. Bu uçurumu, bu eşitsizliği, bu adaletsizliği, bu özgürlüksüzlüğü kabul etmeye, boynumuzu eğmeye mecbur değiliz. Buna dur demek, sömürü düzenini yıkmak için alanlara akmalıyız" denildi.

Kadın katliamlarına da dikkat çekilen açıklamada, "Eşitlik ve özgürlük için 8 Mart’tan 1 Mayıs’a yürümeliyiz" mesajı verildi.

Açıklamada, "Kürt özgürlük mücadelesini cendereye alıp bastırmak için Kürdistan’ın dağına taşına, kentine kırına sefer üstüne sefer düzenliyorlar. Yanıbaşındaki bir halkın ulusal özgürlük taleplerine sessiz kalan bir halk içten içe çürür, yozlaşır. Onun boynundaki ilmek ezilen ulusun boynundaki ilmektir. Türk-Kürt halklarının kaderleri, devrimleri birbirine bağlanmıştır. Birleşik devrim hareketini büyütmek için alanlara" diye kaydedildi.

Açıklamada, açlık grevi direnişlerini selamlayarak, faşizme ve tecride karşı alanlara çağırdı.

AÇLIK GREVİ DAYANIŞMA KOMİTESİ: ERDOĞAN DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI...

Fransa Süresiz Açlık Grevi Dayanışma Komitesi, "Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlıların gündeminde kapitalist sömürüye karşı mücadelenin yanı sıra, tecride ve faşizme karşı direnişte yer almaktadır" dedi.

"Türkiye ve Kürdistan'da faşist AKP-Erdoğan diktatörlüğü, toplumu teslim almak için, Kürt halkına, işçi ve emekçilere, devrimcilere, sosyalistlere, kadınlara, gençlere saldırılarında sınır tanımıyor" denilen açıklamada, "Faşizmin zulmünü yaşamış Avrupa’nın faşist Erdoğan diktatörlüğüne verdiği desteği protesto ediyoruz" diye belirtildi.

Açıklamada, "Avrupa işçi ve emekçilerini, antifaşist güçlerini tecride ve faşist Erdoğan diktatörlüğüne karşı süren SAG direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz" diye kaydedildi.

FRANSA SKB: TECRİDE VE SÖMÜRÜYE KARŞI ALANLARA

Fransa SKB de 1 Mayıs açıklamasında, "Eşit ve özgür bir yaşam için; tecride ve sömürüye karşı 1 Mayıs’a" çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Dünya Kadın Grevi’nin rüzgarıyla, 1 Mayıs’ta alanlarda 'eşit işe eşit ücret talebimizi haykırmaya devam edeceğiz" denilirkeni, şöyle devam edildi:

"Kapitalist sömürü en fazla kadınları vuruyor. Yoksulluk ve şiddet kadınların yaşamlarını çekilmez hale getiriyor. Eşit ve özgür bir dünya için grev grev büyüyen kadın isyanı tüm dünyayı sarıyor...

DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven’in yaktığı eylem kıvılcımıyla, Türkiye ve Kürdistan hapishanelerindeki tecride karşı binlerce kadın ve erkek bugün açlık grevi direnişindeler... Bu direnci kuşanarak 1 Mayıs’ta alanlarda olalım!"

ATİK: SALDIRILAR DA DİRENİŞ DE BÜYÜYOR

ATİK tarafından yapılan açıklamada da "Tam ücret karşılğında 6 saatlik iş günü mücadelesini geliştirelim" çağrısında bulunuldu.

Avrupa'da işten çıkarmaların gündemde olduğuna dikkat çeken ATİK, "Bu saldırılara karşı mücadele ve direnişler de gelişmekte. Birçok iş kolunda grevler, yürüyüş ve mitingler örgütlenerek direniş ağları örülmekte" dedi.

"Göçmen işçi ve emekçiler ağır koşullarda ucuz iş gücü olarak çalıştıkları iş yaşamında, her gün ırkçılık ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalmaktalar" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "1 Mayıs’ta her zamankinden daha gür bir şekilde haykırmalıyız" diye belirtti.