TEV-DEM: Bayram barış ve istikrara vesile olsun

Kurban Bayramı'nı kutlayan TEV-DEM, "Halkımız, bir bayramı daha işgal altında karşılıyor" diyerek, mücadele, barış ve istikrar mesajı verdi.

TEV-DEM’in Kurban Bayramı mesajı şöyle:

“Suriye halkı, coğrafi olarak terörü bitirmesinin ardından trajik bir havada Kurban Bayramı’nı kutlamaktadır. Halen kimi çevreler karışıklık ortamını derinleştirmek ve terörü hortlatmak istemekte, bu temelde Kuzey ve Doğu Suriye sınırında yığınaklar yaparak her gün tehditler savurmaktadır.

Hepimiz biliyoruz ki diyalog, çözümün en önemli parçasıdır. Bu yüzden görevlerimizi yerine getirerek diyalog ortamının sahaya yansıması ve Suriye’nin tüm halklarıyla diyaloğa geçebilmek için mücadele ediyoruz.

Efrîn ve Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde halkımız, bir bayramı daha işgal altında karşılamaktadır. Halen işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından Efrîn halkına karşı kirli uygulamalar yapılmakta, Şehba Kantonu’ndaki kamplarda kalan Efrînli halkımız zorlu koşullarda yaşam sürdürmektedir. Dünyanın gözü önünde soykırımla yüz yüze kalmış halkımız, bu bayramı da kendi toprakları dışında karşılamaktadır.

'BARIŞ VE İSTİKRAR DİLİYORUZ'

TEV-DEM olarak başta şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere tüm Suriye halkının Kurban Bayramı’nı kutluyor, bin an önce tüm Suriye’de barış ve istikrar ortamının hakim olmasını diliyoruz.

Bu vesileyle Efrîn halkı başta olmak üzere ülkemizin kadim halkının topraklarına dönüşlerinin önemini belirtiyoruz.

Suriye halkının bedeninde zehirli bir hançer gibi saplanan Türkiye işgalciliği, tüm çözüm çabalarının önünde engel oluşturmaktadır ve bu hançerin çıkarılması gerekmektedir. Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye’deki kamplarda ve cezaevlerinde kalan onlarca teröristi kurtarmak, böylece güvenli bölge inşasının yolunu açmak istemektedir.

Son olarak şehitlerin izinde, Demokratik Ulus projesi ilkeleri temelinde demokrasi mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyor, zafere olan inancımızı vurguluyoruz.”