Tuğluk'un cenazesine saldıran kişinin Soylu'yla fotoğrafı çıktı

 Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıran ırkçılardan Murat Alp'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Soylu'nun bu pozu Hrant Dink'i katlededen Ogün Samast ile çekilen pozu hatırlattı.

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıran ve defnedilen cenazenin mezardan çıkarılmasına neden olan saldırganlardan Murat Alp'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

Gerçek Gündem isimli sitenin haberine göre, Murat Alp isimli ırkçı saldırgan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafının yanına ise "adamın kralı içişleri bakanımız süleyman soylu" diye yazarak, Facebook hesabı üzerinden paylaştı.

Yaşamını yitiren Hatun Tuğluk'un cenazesi 13 Eylül günü, vasiyeti üzerine Ankara Batıkent'teki İncek Mezarlığı'nda defnedilmek istendiği sırada faşist bir grup ırkçı sloganlarla polis korumasında saldırıya geçmişti.

Irkçı grubun tekbirler eşliğinde "Burada terörist cenazesi istemiyoruz", "Burada Ermeni cenazesi istemiyoruz", "Gömerseniz bile cenazeyi çıkartırız" sloganları atması üzerine aile, defnedilen cenazeyi tekrardan mezardan çıkararak Dersim'e götürüp defnetmişti.

Saldırı olduğu sırada Soylu, HDP'li vekilleri arayarak "Cenazeyi götürmeyin yeniden aynı mezarlığa defnedin" demişti. Ancak Soylu'nun bugün saldırganlarla verdiği pozlar, saldırının organize olduğunu gösteriyor.

Irkçı saldırıya gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Soylu, "Gerekli idari ve adli tatkikatlar da başladı, ilgili gözaltı işlemleri de başlamıştır" iddiasında bulunmuştu. Gözaltıların devam ettiğini söyleyen Soylu, 7 kişinin gözaltına alınıp savcılıkta serbest bırakıldığını, 9 kişinin ise bulunamadığını iddia etmişti.

Ankara Valiliği ise saldırıyı hafifletmeye çalışarak, "20-25 kişilik bir grubun sataşma girişiminde" bulunduğunu öne sürmüştü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Çok çirkin bir hadise, saygısız ve ölçüsüz bir davranış söz konusu. Geleneklerimize inançlarımıza uygun olmayan bir davranış" demişti.

Dün gece katıldığı bir televizyon programında konuşan Erdoğan ise saldırıyı kınamayarak, "Böyle bir şeyi kabullenmek bizim dinimizde yok. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette" demekle yetinmişti.

İçişleri Süleyman Soylu'nun ırkçı saldırganlarla, verdiği poz, 2007'de Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın karakoldaki polislerle, Türk bayrağı önünde çekilmiş fotoğraflarını hatırlattı.