Tülay Hatimoğulları: Şırnak’ta seçim günü her iki kişiden biri asker veya polisti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Şirnex’te seçimlerde yaşanan usulsüzlüklere ilişkin yaptığı açıklamada , “Şırnak’ta seçim günü bulunan her iki kişiden biri asker veya polisti” diyerek, “hırsızlara asla geçit vermeyeceklerini” belirtti.

31 Mart'a yapılan yerel seçimlerde, AKP’nin seçim sonuçlarını değiştirmek için taşıdığı korsan seçmenlere ilişkin itirazlar sürüyor. Belediye, AKP’nin dışarıdan taşıdığı 6 bin 541 seçmenle gasp edilmişti. 

DEM Parti Şirnex İl Örgütü’nün seçimlerin yenilenmesi için başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde devam etti. 

Parti binası önündeki oturma eylemine üçüncü gününde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Şirnex Milletvekilleri Zeki İrmez, Nevroz Uysal Aslan, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), DEM Parti Silopi, Cizîr, Hezex Belediyesi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Oturma eyleminde konuşan Tülay Hatimoğulları, “Seçim çalışmalarımız süresince Türkiye’nin birçok yerinde askerin ve polisin baskısını gördük.  Doğrudan seçim çalışmalarına müdahalelerini gördük. Ayrıca tam 32 merkeze, belediye kazandığımız 32 merkeze asker ve polis kaydırdıklarını biliyoruz. Ancak Şırnak’taki durumun benzerini başka yerde görmedik. Şırnak’ı adeta açık hava karakolu haline getirmiş bu iktidar. Şırnak’ta seçim günü bulunan her iki kişiden biri asker veya polisti” dedi. 

Tülay Hatimoğulları devamla şöyle konuştu:  “Elimdeki bir notu sizinle paylaşmak isterim. Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulunda sadece ve sadece askerler oy kullanmış. 5 bin 940 seçmen, 5 bin 940 erkek. Aileleri burada değil, herhangi bir konutta ikamet etmiyorlar. Ama bunlar sadece bir okulda oy kullanmışlar ve o okuldan tamamen AKP çıkmış. ‘Konuş, sen nerelisin?’ diyen Şırnaklı abimiz aslında bu seçimin fotoğrafını çizmiştir. Şırnak'ta seçimleri asker ve polis çalmıştır.”

MAZBATAYI ALAN BELEDİYE BAŞKANI MEŞRU DEĞİL

Tülay Hatimoğulları, “Şırnak’ta şu an mazbatayı alan belediye başkanı meşru değildir. Hırsızlıkla Şırnak halkını yönettiğini zanneden, Şırnak sokaklarında onursuzca yürümeyi göze alarak bu görevi kabul eden bu belediye başkanına derhal istifa etmesi çağrısı yapıyoruz Şırnak halkı seni istemiyor” ifadelerini kullandı. 

BU SEÇİMLERİ ÇALINMIŞ OLARAK İLAN EDİYORUZ

Şirnex halkının iradesinin gasp edildiğini belirten Tülay Hatimoğulları, “Biz bu seçimleri gayrimeşru görüyoruz. Biz bu seçimleri çalınmış olarak ilan ediyoruz. Beytüşşebap, Uludere ve Şırnak’taki belediye başkanlarını hırsız ilan ediyoruz, gayrimeşru ilan ediyoruz” vurgusunda bulundu. 

YSK AKP’NİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAKTAN VAZGEÇMELİ

Tülay Hatimoğulları konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle: “Bizim oylarımızı her yerde çalmaya kalkıştılar. Bitlis’te ve birçok yerde itirazlarımızı reddeden YSK, şimdi de Şırnak'la ilgili konuyu görüşecek. Biz buradan çağrımızı yineliyoruz. YSK, AKP'nin koltuk değneği olmaktan vazgeçmelidir.  Türkiye'nin siyasi haritası değişmiştir. Türkiye’de artık AKP iktidarının istediği gibi borusunun ötmeyeceği bir yeni siyasi harita oluşmuştur. Bu siyasi haritaya bakarak 3-5 seneyi düşünmek zorundasınız. YSK zaten güvenilirliğini yitirmiştir. Ancak şu saatten sonra alacağı kararlar için bizler YSK’yı asli görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

“Urfa’da kazanamadıkları seçimi hileyle elimizden almaya kalkıyorlar ve üç yerde seçim tekrarlanacak. İkisiyle ilgili karar alındı. Üçüncüsü ile ilgili itirazlarımız şu anda YSK’da değerlendiriliyor. Bir kez daha YSK’ya sesleniyoruz. Urfa’da halkın iradesini, Şırnak'ta çaldığın gibi çalmana izin vermeyeceğiz. İptal ettiğin seçimleri oylarımızı katlayarak yeniden kazanacağız. Buradan da bütün halklarımıza sözümüz olsun.”

“DEM Parti olarak hangi itirazda bulunduysak itirazlarımız reddedildi. Ama AKP-MHP nerede itiraz ettiyse YSK kabul etti. Buradan bir kez daha Erdoğan’a diyoruz ki seçmen iradesine saygı duyacağını söylediğin balkon konuşmasının arkasında dur. Uludere’yle, Şırnak’la, Urfa ilçeleriyle uğraşmaktan vazgeç. Halklarımız iradesini çaldırmayacağını sana bir hezimet yaşatarak zaten göstermiştir. Bunun sonucunu ve gereklerini yerine getirmelisin.”

HIRSIZLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

“Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Halkın olanı halka bırakın. Dışarıdan getirdiğiniz seçmenle, 10 bini aşkın asker ve polisle Şırnak halkının iradesini gasp edemezsiniz. Bakın bu konuyla ilgili sadece Türkiye kamuoyunu bilgilendirmiyoruz. Tek tek hangi sandıkta oylarımız çalınmışsa, hangi sandıkta dışarıdan getirdiğiniz asker-polis oy kullanmışsa raporu tutulacak ve bütün Avrupa’yla paylaşılacak. Bütün dünya bilecek ki AKP burada yaşadığı bu hezimete rağmen hırsızlığa devam ediyor. Bunu bütün Avrupa bilecek, bütün dünya bilecek. Bizim mücadelemiz burada bitmiyor. Şırnak’ın mücadelesi Şırnak’la sınırlı kalmayacaktır.”

“Halkın olan halkın kalacaktır. Halkın iradesine hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Taşımalı askerlerle buradaki Kürt halkına diz çöktüreceğini zannediyorsan büyük yanılıyorsun. Büyük yanılıyorsun AKP. Kayyum atadığın yerleri katlayarak geri aldıysak, burada halkın iradesi var demektir. Askerinle, polisinle Kürt halkına, halklara diz çöktüremeyeceğini bu seçimde sana gösterdik. Bir kere daha göstereceğiz. Daha güçlü göstereceğiz. Şırnak halkıyla olmaya, bu dayanışmayı sürdürmeye, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Hırsızlara asla geçit vermeyeceğiz. Hırsızlar derhal istifa.”