Tülay Hatimoğulları: Aslolan toplumsal mücadeledir

İstanbul’da gerçekleştirilen “Ekmek ve Adalet” buluşmasına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, adaletsiz düzeni ortadan kaldırana kadar mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul Şişli’de DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla “Ekmek ve Adalet” buluşması düzenledi. Buluşmanın gerçekleştiği salona “Ekmek ve adalet mücadelesinde buluşuyoruz/ Em li dora têkoşina nan û dadê bicivîn” yazılı pankart dev ekrana yansıtıldı.

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı buluşmada, ilk olarak birçok alanda çalışan işçiler söz alarak örgütlenme ve eylem yasakları önündeki engelleri, farklı iş kollarında yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları konuşma yaptı. Krizin boyutuna değinen Tülay Hatimoğulları, “Bu kriz kapitalizmin krizi. İktidar Kanal İstanbul Projesi başta olmak üzere inşaat işçileri sırtından ekonomik büyüme sağlıyor. Gerçek ekonomik büyüme yok. Bu ülkenin kaynakları 5’li çeteye peşkeş çekildi. 50 milyon insan açlık sınırın altında yaşıyor. Emekli 12 bin 500 TL maaş alıyor ama İstanbul’da kiralar 15 bin TL’den başlıyor. İstanbul’da 2020’de 4 kişilik aile 7 bin liraya geçinir iken şimdi 70 bin liraya geçinemez halde. Bu düzen ganimet düzeni. Bahşişin verginin peşine düşüyorlar. Bu ganimet düzenini yıkmak bizlerin görevi. Bizler adaletsiz düzeni ortadan kaldırıp adaletli sistemi kurana kadar mücadelemiz devam edecek. İstanbul’da yaşamın zor olduğu burada yaşayanlar olarak daha iyi biliyorsunuz” dedi. 

Tülay Hatimoğulları şöyle devam etti: “Her gün İstanbul’da silahlı katliamlar gerçekleşiyor. Bu çürük düzeni ortadan kaldırmak işçilerin, emekçilerin ortak mücadelesi ile mümkün. İstanbul Türkiye’nin yarısı dolayısıyla İstanbul çok önemli. İstanbul kavgamızın kenti olması açısından da çok önemli. İstanbul’da yaprak kıpırdasa Kürdistan’da hissederiz. Şimşek, ekonomik krizden kurtaracak diye yeniden görevlendirildi ama enflasyon yüzde 38’di; şimdi enflasyon hangi aşamada biliyorsunuz. Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olduğunda dolar 21 TL idi, şimdi 34’ü geçmiş durumda. Şimşek programı kurtarıcı değil batırıcıdır. Bu sistem sömürgeci bir sistem. Esnafın beli vergiyle büken sömürge bir sistemdir. Bıçak kemikte değil ilikte. Köklü ve radikal değişimlere ihtiyaç var. Bizler bu adımları atmazsak daha çok açlığa maruz kalacağız.

‘ESAS OLAN TOPLUMSAL MÜCADELEDİR’

Muhalefete sesleniyoruz; tek sandığı çare olarak göstererek çözüm oluşmaz. Trende bir vagon olmayacağız; lokomotif olacağız, diyar diyar gezeceğiz. Tüm sorunların çözümü için öncü rol üstelenerek toplumsal mücadeleyi yürütmeyi teklif ediyoruz. Gelin bütçe görüşmeleri başlamadan hazırlıklarımızı yapalım. Bütçeden hakkımız almak için alanlarda meydanlarda mücadele verelim. DEM Parti olarak alanlarda, tarlada, fabrika dolaşırken halkın üzerindeki ölü toprağının kalktığını gördük. Direnen işçilere selam olsun. Yoksulluğun bu kadar derinleştiği yerde grevler, direnişler var. Bölük direnişçileri birbiri ile dayanışmasını sağlamak görevimiz. Kampanya sürecince çıkarttığımız sonuç öfkeyi örgütlemek ve mücadeleci kanadın içine akıtabilmek. Seçimler elbet önemli ama her şey sandık değil, esas olan toplumsal mücadelenin kendisidir. 

‘UMUDUMUZ VE DİRENCİMİZ BÜYÜK’

Bizler bu buluşmayı gerçekleştirirken Gazze’de insanlar katlediliyor. Aynı şekilde Lübnan’da saldırılar arttırılmış durumda. İsrail bölge savaşı çıkartana kadar işgal saldırılarını devam ettirecek gibi duruyor. Gelin hep birlikte bu savaşı durduralım. Bizler savaşı yakinen tanıyan bir partiyiz, bu savaşın neye gebe olduğunu en iyi biz biliriz. Erdoğan İsrail’e çağrı yaptı; biz de Erdoğan Kürt halkı için sana çağrı yapıyoruz. Kürt ve Filistin halkının kanayan yarası var. İki halkın barışının sağlanması bölgenin barışına hizmet edecek. Filistin halkı yalnız değildir onlar için mücadelemiz devam edecek. Umudumuz ve direncimiz büyük.” 

Buluşma konuşmaların ardından son buldu.