Türk devletinin işgal saldırılarına İsviçre'de tepkiler dinmiyor

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'de sürdürdüğü işgal saldırıları İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kurdistanlılar düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK- Ge) çağrısıyla Mont-Blanc meydanında bir araya gelen kitle burada Türk devletinin işgal saldırılarının teşhir edildiği pankart ve dövizler taşıyarak saldırılarda şehit düşenler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. 


Yürüyüş öncesi eylem komitesi adına Mustafa Altunbaş 10 güne yakın süredir Türk devletinin  Rojava, Şengal ve Başûrê Kurdistan'da sivil halkla yaşam alanlarını hedef alarak bomba yağdırdığını söyledi. Düzenlenen saldırılarda yaşamını yitiren sivilleri anarak konuşmasını sürdüren Altunbaş "Yine bu saldırılarda hedef gözetmeksizin okullar, gıda tesisleri, sağlık merkezleri başta olmak üzere halkın yaşam alanlarının hedef alınması topyekûn bir soykırım planın bir parçası olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır" dedi.

Kürt halkı olarak saldırılar sonlandırılmakça alanlarda olmayı sürdüreceklerini ifade eden Altunbaş açıkça  soykırımın hedeflendiği bu saldırılara karşı başta Kurdistanlılar olmak üzere uluslararası kamuoyuna duyarlık çağrısında bulundu.

Yapılan konuşma sonrası kitle sloganlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından Grottes meydanına ulaşan kitle adına Ramazan Baytar tarafından İsviçre Demokratik Kürt Konseyi'nin saldırılara ilişkin (CDK-S) Fransızca açıklamasını okudu.

Yapılan açıklama sonrası Kurdistanlılar eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.