Türk devletinin kaybettiği Aksoy ve Cingöz'ün akıbeti soruldu

Cumartesi Anneleri, 29 yıl önce Türk devleti tarafından gözaltında kaybettirilen Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün akıbetini sorarak, kayıplar için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

CUMARtESİ ANNELERİ

Cumartesi Anneleri, 29 yıl önce gözaltında kaybettirilen Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün akıbetini sorarak, kayıplar için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Ellerinde karanfil ve kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarıyla Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Musa Piroğlu ve hak savunucularının da destek verdiği eylemde, adalet taleplerini yineledi.

Cumartesi İnsanları’ndan Sebla Arcan, cezasızlık politikasının sistematikleştiğini belirterek gözaltında kaybetmenin insanlığa karşı suç olduğunu vurguladı. Edip Aksoy ve Orhan Cingöz'ün Amed’de gözaltına alındıktan sonra Beyaz Toros ile götürüldüğünü anlatan Arcan, yaşananların tanıkları olmasına rağmen inkar edildiğini söyledi. JİTEM elemanı Abdulkadir Aygan’ın itiraflarına rağmen yapılan DNA testleri sonucunda bulunan kemiklerin Aksoy ve Cingöz'e ait olmadığını belirten Sebla Arcan, adaletin sağlanması için sorumluların cezalandırılması çağrısında bulundu.